Ünnepváró programok az első adventi hétvégén

Az adventi időszak a várakozás, reménykedés ideje, amelyre az egyes közösségek együtt is készülnek. Vasárnap szinte valamennyi településen megyújtják a karácsonyi ünnepkör első gyertyáját, de van ahol már péntektől adventi programokkal várják a feltöltődésre vágyókat.

Időrendi sorrendben vesszük végig a környék hétvégi programkínálatát. Érdemes ránézni a behir.hu programajánló oldalára, illetve a Békés Megyei Programok Facebook oldalára is, hiszen a cikk írását követően is érkezhetnek még friss ajánlatok!

November 25. – péntek

A Gyulai Almásy-Kastély Látogatóközpontban már pénteken 10 órakor indulnak az adventi programok, ahol december 18-ig cipősdoboz-gyűjtőpont és fotópont is lesz a Mikulás dolgozószobájában. A VOKE Békéscsabai a Vasutas Művelődési Házában 11 órától nagyszabású festmény kiállítást és vásárt tartanak. Gyomaendrődőn 13 órakor kezdődik az Adventi készülődés és kézműves termékek vására. Békéscsabán a Munkácsy Emlékházban a Csabai kolbász történetéről szóló, kóstolóval egybekötött előadásra várják az érdeklődőket. A Csabagyöngye Kulturális Központban 17 órától nyílik a békéscsabai művészek alkotásait bemutató tárlat. A Körösök Völgye Naturparkban szintén 17 órától kézműves  karácsonyi workshopot tartanak. Mezőberényben pedig Katalin-napi vigasságot rendeznek, amelyen Balázs Pali is fellép. 

 
November 26. – szombat

Békéscsabán a Lencsési Közösségi Házban 10 órakor indul a adventi rendezvénysorozat amelynek első alkalmán a családi játszóházban kézműveskedni lehetA Csabagyöngye Kulturális Központban is 10 órától várják a családokat, az adventre hangolódás jegyében. Az ország legjobb társastáncosai pedig 13 órától népesítik be a CSAKK épületét.  A Békés Megyei Könyvtárban 14 órától a középiskolásoknak tartanak képregénykészítő foglalkozást. Szeghalmon 14 órától karácsonyi workshoppal indulnak az ünnepi programok. Békéscsabán 15 órától a Jaminai Közösségi Házban is az adventre készülődnek,Munkácsy Emlékházban pedig a bonbonkészítés rejtelmeit lehet elsajátítani. A Kupak Kézműves Sörházban a P90's zenekar bemutatkozó koncertjére várják a kikapcsolódni vágyókat.  

November 27. – vasárnap

Advent első vasárnapján szinte minden településen tartanak a közös ünneplésre hangoló programot. Mi most a nagyobb városok programjaiból szemezgetünk, de progarmajánló naptárunkban a megye több településének adventi programjáról is tájékozódhatnak.
Gyulán 10 órakor nyit az adventi vásár, de a fürdővárosban nemcsak a hétvégékre, hanem a hétköznapokra is kínálnak programokat az adventi időszakban. Békéscsabán 10 órától az Evangélikus Egyházközség gyülekezeti termében családi istentiszteletet tartanak, 15 órától a Lencsési Közösségi Házban Gulyás Berta zongorahangversenye hangol az ünnepre, a Szent István téren pedig 16 órakor kezdődik a Csabai Advent. Medgyesegyházán 14.30-tól a legkisebbeket játszóházba várják, a közös gyertyagyújtás pedig 17.30-kor kezdődik. Szarvason a Szent Klára Templom melletti Bethlemi játszónál 16 órakor kezdődik az ünnepi műsor, ugyanebben az időpontban Békésen a "Gödörben" kezdődik a város adventi programsorozata.

 
Kiállítások Békéscsabán:

A héten Nyíri Judit békéscsabai alkotó gobelinjeiből nyílt kiállítás a Lencsési Közösségi Házban.  
A Munkácsy Emlékházban a karácsony egyik legnépszerűbb süteménye: a mézeskalács készítésenek történetével ismerkedhetünk meg, a Munkácsy Mihály Múzeumban pedig a XXIII. Tervezőgrafikai Biennálé zsűrizett alkotásait bemutató tárlat tekinthető meg december 23-ig. 
A Békés Megyei Könyvtárban Pannon Antikva 50- Zigány Edit emlékére című kiállítás november 30-ig látható, a Jaminai Közösségi Házban a Békéscsabai Nép Díszítőművész Szakkör munkáiból nyílt kiállítás pedig november 27-ig várja az érdeklődőket. A Lencsési Közösségi Házban Borbola Gyöngyi békéscsabai alkotó első kiállítása december 14-ig látogatható, Knyihár Amarilla festőművész alkotásai pedig a Szlovák Kultúra Házában december 18-ig tekinthetőek meg. 

További programok »

FEL