Édesapám agrármérnökként költözött le vidékre Budapestről. Mindig is értékelte a természetet. Gyerekkori legkedvesebb történetei közé tartozik, amikor a fővárosból minden hétvégén leutazott Ceglédre a nagyszüleihez, akik jóformán – bár kúriában laktak – mindent megtermeltek maguknak. "Pesti srácként" szerelmesedett bele teljesen a természetbe, a saját kertbe, a termőföld-erdő-állatvilág közötti harmóniába. Általa mindig is értékeltem a termelői-házi termékeket. Most is alig várom, hogy mit kapunk a kerttől. Ezt a receptet a napokban a testvéremtől kapott és a saját kertünkből szerzett alma ihlette. Különösen jól jöhet azoknak, akik valamilyen oknál fogva diétáznak.
Mentes könnyű körtés almakrémleves
Hozzávalók
- 4 db alma
- 6 db körte
- fél liter zabtej
- fél liter víz
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 tk fahéj
- 5 db szegfűszeg
- 4 ek méz
Elkészítés
A gyümölcsöket forrástól számítva 1-15 percig főzöm. A körték és almák között találtam nagyon érett formulát is. Azokat fogtam és leturmixoltam, amit a zabtejes, pudingos habarással együtt öntöttem vissza a lábasba. Beletettem a többi fűszert is a lébe, még egy kicsit főztem sűrűsödésig.
Fotók: Bere Mátyás, étel-illusztráció: Csiffáry Zsuzsanna/ Behir.hu