Gasztro

Illusztráció: pixabay.com

A tartós és egészséges fogyás kulcsa az életmódterápia

Az egészséges fogyáshoz a személyre szabott étrenden és a mozgáson alapuló életmódterápián át vezet az út – mondja dr. Vékony Blanka dietetikus. A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszékének tanársegédje kiemeli: az életmódterápiában nem önmagában a fogyáson, hanem a test zsír-izom arányának optimalizálásán van a hangsúly – áll a Semmelweis Egyetem közleményében.
2025. február 25.
2025. február 19.
2025. február 14.
2025. február 4.
2025. január 28.

Almára fel! Az almafánkot munkatársaink is tesztelték

Ebben a cikkben egy almafánk receptjét osztjuk meg önökkel. Ha a recept elkészítési módját vesszük figyelembe, almás palacsintának is hívhatnánk ezt az édességet. Az almás ízvilág nagyon finom, az elkészítés nagyon egyszerű, hiszen az alapanyagok kimérése után a tészta kikeverése pár percbe telik, majd azonnal neki is lehet állni a sütésnek, így az elkészítés teljes ideje körülbelül fél óra. Fánkszezonban, vagy azon kívül is ajánljuk elkészíteni.
2025. január 28. 13:38 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2025. január 27.
2025. január 26.
2025. január 25.

Te édes marcipán!

Majdnem megfeledkeztem róla, ám még lasszóval éppen úgy gondoltam megfogom a témát, mert sokan szerethetik a gejl, ám sok mindenhez passzoló édes marcipánt. Az őrölt mandulából, cukorból vagy mézből, valamint némi kötőanyagból, például kukoricaszirupból készült massza megérdemli, hogy egy napot szánjunk az ünneplésére. Január 12-én volt a marcipán világnapja.
2025. január 25. 06:25 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2025. január 21.

A hazai káposzták megtalálhatók a piacon télen is

Bár a legtöbb káposztaféle egész évben megtalálható a boltok kínálatában, az igazi szezonjuk ősszel, a hidegebb idő beköszöntével kezdődik meg. A káposzta lehet fejes, kel vagy lila, mindegyik nagyon egészséges, és rengeteg étel alapja. Számtalan felhasználási formája mellett kedvező ára is hamar népszerűvé tette. A békéscsabai piacon jártunk.
2025. január 21. 09:19 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2025. január 19.

Inkák aranya a tányéron: Mustáros quinoa saláta ebédre

A quinoa, mint ahogyan azt a cím is elárulta, az inkák aranya, egy dél-amerikai, gluténmentes magféle, főleg Peru és Bolívia vidékein terem. A spanyol hódítások idején majdnem teljesen kipusztult, az 1900-as évek második felében fedezték fel újra a jótékony hatásait, és kezdték el újból a termesztését. A cikkben a quinoa hatóanyagai mellett, egy mustáros zöldséges quinoa saláta receptet teszünk közzé.
2025. január 19. 09:22 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2025. január 17.

Ma van az olasz konyha világnapja

Január 17-e az olasz konyha világnapja, amelynek az a célja, hogy felhívja a figyelmet a változatos olasz gasztronómiára. A következő összeállításban annak jártam utána, hogy az olasz ételek nem csak pizzákból, tésztákból és szószokból állnak, hanem előszeretettel fogyasztanak többek között friss salátákat, sajtokat, húsféléket is.
2025. január 17. 14:23 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2025. január 13.
2025. január 11.
FEL