Hétvégi programok Békés megyében

Újabb hétvége következik, amelynek mindhárom napjára több kikapcsolódási lehetőséget is kínálnak a szervezők. Kézműves vásárok, Márton-napi rendezvények, előadások, koncertek, kiállítások, gasztronómiai- és sportprogramok közül választhatnak azok akik Békés megyében szeretnének lazítani, szórakozni.

Időrendi sorrendben vesszük végig a környék hétvégi programkínálatát. Érdemes ránézni a behir.hu programajánló oldalára, illetve a Békés Megyei Programok Facebook oldalára is, hiszen a cikk írását követően is érkezhetnek még friss ajánlatok!

 
November 11. – péntek

Minden hónap második péntek délutánján, 15 órától Békéscsabán, a Lencsési városrészen kézműves és termelői vásárt tartanak, ahol közvetlenül a készítőktől és termelőktől lehet beszerezni portékáikat. A Békés Megyei Könyvtárban 17 órától Pap Gábor művészettörténész könyvsorozatának bemutatóját tartják. Mezőberényben 17 órától Márton-napi felvonulásra, táncházra és teakóstolóra várják a lakosságot. Mezőmegyeren, az Arany János Művelődési Házban 19 órától Szabadság, szerelem címmel, Rékasi Károly színművész tart zenés előadói estet.  A Csabagyöngye Kulturális Központban pedig 20 órától a Pál Utcai Fiúk koncertje gondoskodik a jó hangulatról.      

 

November 12. – szombat

Körösladányban már reggel elkezdődik a 16. Ladányi Disznótoros, amelyen a gasztronómiai programok mellett a jó hangulatról és gondoskokdnak a szervezők. Ugyan az esküvői szezonnnak már vége, de akár jövő évi tervezéshez is lehet ötleteket meríteni a gyulai Almássy-Kastély Látogatóközpont 10 órakor kezdődő esküvői kiállításán.  Békéscsabán, a Széchenyi ligetben 13 órától tartják a hónap első kézműves és termelői termékeket kínáló, Ligeti vásárát.  Ugyanitt és szintén 13 órától a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület szervezésben madárodút lehet örökbe fogadni.  
A Békés Megyei Könyvtárban 13.30-tól virtuális focibajnokságot rendeznek, 14.30 tól pedig Petőfi korához kapcsólódó gyöngyékszereket és katkötőket lehet készíteni
A Kardoskúti Fehér-tónál ezen a szombaton is lesz szakvezetéses darules, melyre 14.30-tól várják az érdeklődőket. A Gyulai Almássy-Kastély Látogatóközpontban az esküvői kiállítás mellett két másik programmal is várják a látogatókat. 15 órától a kastély működtetéséről tájékozódhatnak,  valamint a látványkonyhájában gazdaságos és tápláló ételeket is készíthetnek az érdeklődők. 
Mezőhegyesen, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság 20-as majorában 15.30 tól a Márton-napi hagyományokat  elevenítik fel.
A Balassi táncegyüttes megalakulásnak 75. évfordulója alkalmából ünnepi műsorral tisztelegnek, melyet 15 és 19 órától lehet megtekinteni a Békéscsabai Jókai Színházban.
A lengyel függetlenség 104. évfordulója alkalmából  Békéscsabán,  a Lencsési Közösségi  Házban 16 órától rendeznek ünnepséget.
A szurkolók 3 meccsen is izgulhatnak a Békéscsabai csapatokért. A férfi kosárlabda NB II keleti csoportjában 17 órától a Tiszakécske csapata ellen játszik a békéscsabai csapat. A BRSE csapata pedig a női röplabda extraligában az MTK-Budapest gárdáját fogadja a városi sportcsarnokban.  A Csabagyöngye Kulturális Központban 18.30-tól a Moby Dick együttes koncertjén lehet bulizni. 

 

November 13. – vasárnap

Vasárnap ismét hazai pályán játszik a Békéscsaba Előre 1912 labdarúgó csapata, 13 órától a Soroksár SC csapatát fogadja Kórház utcai stadionban. 

 

Kiállítások:
A hétvégén érdemes a kiállítóhelyeket is felkeresni, hiszen több tárlat is várja a látogatókat, a megyeszékhelyen  az alábbi kiállítások tekinthető meg :  a Jaminai Közösségi Házban a Békéscsabai Nép Díszítőművész Szakkör nyílt kiállítás még november 27-ig látható. A Tégla Alkotóházban Kádár Ferkó fotókiállítása november 23-ig tekinthető meg. A Munkácsy Mihály Múzeumban még november 20-ig látogatható. Kohut Ilona képzőművész "Ég terei, föld helyei" című tárlata. Knyihár Amarilla festőművész munkáiból múlt héten nyílt kiállítás a Szlovák Kultúra Házában, ez a tárlat december 18-ig tekinthető meg. A Lencsési Közösségi Házban Borbola Gyöngyi békéscsabai alkotó első kiállítása december 14-ig várja a közönséget. A Békés Megyei Könyvtárban november 10-én Pannon Antikva 50- Zigány Edit emlékére című kiállítás pedi november 30-ig látható.

További programok »

Gyula

FEL