Borús hétvége, sokszínű programkínálattal

Esős, hűvös időjárásra számíthatunk a hétvégén, ennek ellenére érdemes kimozdulni otthonról, hiszen minden korosztálynak és érdeklődési körnek kínálnak programot a térség rendezvényszervezői.

 

Időrendi sorrendben vesszük végig a környék hétvégi programkínálatát. Érdemes ránézni a behir.hu programajánló oldalára, illetve a Békés Megyei Programok Facebook oldalára is, hiszen a cikk írását követően is érkezhetnek még friss ajánlatok!

November 18. – péntek

November 18. és 20. között országos rajzfilmünnepet rendeznek, melyhez a Mezőberényben az Orlai Ház is csatlakozott. November 18-án, 8.30-tól kezdődően a nap folyamán több vetítéssel is várják az érdeklődőket. Ugyanitt 16 órától használt baba és gyermekruhák közül lehet válogatni. Békéscsabán már pénteken indulnak a hétvégi meccsek. Az Előre női kézilabda csapata 17 órától a romániai Zalau gárdája ellen játszik felkészülési mérkőzést a városi sportcsarnokban.  Gyulán, az Almássy-kastélyban 18 órától az Erzsébet-napi vacsorán Sissi és a császár kedvenceiből összeállított menüsorral várják a résztvevőket. Békéscsabán, a Meseház szervezésében Ségercz Ferenc, sepsiszentgyörgyi furulyás vezetésével tartanak zenei hétvégét amely pénteken, 19 órakor a Feriék és a Fűszeres koncertjével indul a Sör/Iparban. A Nádas Sörözőben 20.20-tól pedig a Mattset együttes a Crimskon sky előzenekarral együtt ad koncertet.

 

November 19. – szombat

Gyomaendrődőn már reggel 6 órától várják a csapatokat a  XIII. Gyomaendődi Disznótoros és Tímár János Böllér pálinka emlékversenyre, ahol a jó hangulatról élő zenével és országosan ismert énekesek műsorával is gondoskadnak. Békéscsabán, az Árpád Gyógy-és Strandfürdőben az utánpótlás korosztálynak rendez úszóversenyt a Békéscsabai Előre Úszó Klub, a Csaba Center 21. születésnapja alkalmából rendezett két napos programsorozat pedig 9.30-kor kezdődik.  A Békéscsabai Napsugár Bábszínház legújabb darabja a 4 éven aluli korosztálynak szól. A Pöttöm pöttyön pöttyös pötty című előadásra 10 órától és 16 órától is várják a legkisebbeket. A Kardoskúti Fehér-tónál ezen a szombaton is lesz darules, a szakvezetéses programra 13-30-tól várják a természetbarárokat.  Különleges gasztronómiai élményt kínálnak a Munkácsy Emlékházban, ahol többféle kézműves bonbont és sörkülönlegességet lehet megkóstolni a 15 órától kezdődő programon. Gyulán, a Nicolae Bălcescu Román Gimnázium Általános Iskola és Kollégiumban 16 órától Kalap Jakab bábkoncertjére várják a gyerekeket és szüleiket. Az Almássy-Kastélyban pedig Mező Misi mesél és zenél a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványért. A BRSE szurkolói 18.30-tól a Fatum- Nyíregyháza elleni mérkőzésen biztathatják a békéscsabai lányokat. 

November 20. – vasárnap

Vasárnap Békéscsabán a Jézus szíve templom előtti téren kézműves és termelői vásárt tartanak.

 
Kiállítások:

Újabb két kiállítás is nyílt a héten Békéscsabán. A Munkácsy Emlékházban a karácsony egyik legnépszerűbb süteménye: a mézeskalács készítésenek történetével ismerkedhetünk meg. A Munkácsy Mihály Múzeumban pedig a XXIII. Tervezőgrafikai Biennálé zsűrizett alkotásait bemutató tárlat tekinthető meg december 23-ig. 
Vasárnapig még megtekinthető a Munkácsy Mihály Múzeumban Kohut Ilona képzőművész "Ég terei, föld helyei" című tárlata,
a Tégla Alkotóházban Kádár Ferkó fotókiállítása pedig november 23-ig látogatható. A Békés Megyei Könyvtárban Pannon Antikva 50- Zigány Edit emlékére című kiállítás november 30-ig látható, a Jaminai Közösségi Házban a Békéscsabai Nép Díszítőművész Szakkör munkáiból nyílt kiállítás pedig november 27-ig várja az érdeklődőket. A Lencsési Közösségi Házban Borbola Gyöngyi békéscsabai alkotó első kiállítása december 14-ig várja a közönséget, Knyihár Amarilla festőművész alkotásai pedig a Szlovák Kultúra Házában december 18-ig tekinthetőek meg. 

Ezek is érdekelhetik

További programok »

Gyula

FEL