Gyárlátogatással egybekötött elnökségi ülést tartott az iparkamara

2019. június 25. 09:21 | Kovács Andrea

Az Unicon Zrt. telephelyén tartotta kihelyezett elnökségi ülését a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A tanácskozáson a Békés Megyei Kormányhivatallal 2 éve kötött együttműködési megállapodásról tárgyaltak, majd gyárlátogatáson vettek részt, ahol a jelenleg bútorhuzat-gyártással foglalkozó cég munkafolyamataiba is betekintést is nyerhettek.

 

 

Az elnökségi ülésen a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elmondta: a térségben működő nagyobb vállalatok meghívására többször tartottak már kihelyezett elnökségi ülést. Most Békéscsaba egyik nagy múltra visszatekintő, ruházati termékeket gyártó cégéhez kaptak meghívást. Dr. Orosz  Tivadar hozzátettea családi vállalkozásként működő üzem egyik korábbi vezetője, a hét éve elhunyt Hatos Istvánné az iparkamara egyik oszlopos tagja volt, így ezzel az üléssel rá is emlékeznek. A tanácskozáson szó esett azokról a munkahelyek teremtését és fejlesztését segítő projektekről, amelyekben az iparkamara szerepet vállal, valamint arról a közeljövőben induló országos programról is, amelynek legfőbb célja a kis- és közepes vállalkozások mentorálása.

 

Fotó: Tóth Áron

A Békés Megyei kereskedelmi és Iparkamara 2017. május 17-én kötött együttműködési megállapodást a Békés Megyei Kormányhivatallal. Takács Árpád kormánymegbízott elmondta: a két szervezet együttműködésének köszönhetően nagyon sok embert képeztek át,  jelentősen csökkent a közfoglalkoztatottak, valamint a regisztrált munkanélküliek száma is. Az elmúlt 2 évben közös programokat, konferenciákat, foglalkoztatási paktumokat működtettek együtt a kamarával. Létrehozták a vállalkozások gyors-információs rendszerét, amelyen keresztül a kis- és középvállalkozások tájékoztatást kaphatnak az aktuális lehetőségekről, jogszabály-változásokról, pályázati kiírásokról.

Takács Árpád azt is elmondta: jelenleg a Pénzügyminisztérium 5 milliárdos pályázata fut a vállalkozások támogatásra, és ugyanilyen összegben a Belügyminisztérium is pályázatot írt ki közfoglalkoztatási programra.  A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával egy román-magyar pályázatban is  közösen vesznek részt, hogy a határon átnyúló foglalkoztatást is támogassák. Emellett olyan megoldási lehetőségeket keresnek, amelyekkel a munkanélküliséget és a munkaerőhiányt egyszerre tudnák kezelni – tájékoztatott Takács Árpád.

 

Fotó: Tóth Áron

A Békés Megyei Iparkamara elnökségi tagjai a házigazda üzem gyártási folyamataiba is betekintést nyerhettek.  Az Unicon Ruházati és Szolgáltató Zrt. operatív igazgatója elmondta: családi vállalkozásban működő cégük 2020 januárjában lesz 70 éves. 2005 óta bútorhuzat gyártásával foglalkoznak és Olaszországba szállítanak. Hatos Zoltán hozzátette: jelenleg közel 200 dolgozónak biztosítanak munkát, akik klimatizált üzemben, korszerű körülmények között, digitalizált gépekkel végzik a különböző munkafolyamatokat.

 

További programok »

FEL