A munkahelyek biztonságáról is szó esett az iparkamara elnöki ülésén

2018. december 4. 08:58 | Kovács Andrea
A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara december 3-án tartotta elnökségi ülését, ahol az iparkamara 2018. évi működését értékelő beszámolók mellett, a Békés megyei munkahelyek biztonságáért munkacsoport tevékenységéről is tájékoztatót hallhattak a tisztségviselők.

Dobókői György, a Békés Megyei Kormányhivatal főosztályvezetője előadásában kiemelte: ez év februárjában alakult az a munkacsoport, amelynek feladata, hogy a megyében lévő munkahelyek biztonságának növelésért dolgozzon. A munkabizottság elkészített egy 74 oldalas tanulmányt is, amelyben 8 féle megközelítésből mérték fel a jelenlegi helyzetet, és javaslatokat fogalmaztak meg annak érdekében, hogy biztonságossá tudják tenni a munkahelyeket.

Fotó: Kugyelka Attila
A közvetlen munkavédelmi feladatok mellett célul tűzték ki például a feketemunka visszaszorítását, a foglalkozás-egészségügy szerepének erősítését, az információ-, katasztrófavédelmi és jogbiztonság növelését. Hozzátette: fontosnak tartják, hogy a nagyobb cégeknél kialakított biztonságkultúrát a kis- és középvállalkozásokra is kiterjesszék.

Dr. Orosz Tivadar, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elmondta: eredményes évet zártak, nemcsak a munkájuk tartalmában, hanem a bevételek és a kiadások egyensúlyában is. Áttekintették a  magyar-román tagozat tevékenységét is. A két ország gazdasági kapcsolata változatlanul intenzív volt, a külkereskedelmi forgalomban pedig jelentős növekedés valósult meg 2018-ban – hangsúlyozta az ipakamara elnöke.

 

 

 

 

További programok »

FEL