Felszabadult vidámság és sok-sok zene a Városházi Estéken

2021. június 15. 13:49 | behir

Milyen lesz az idei nyár? Ha rajtunk múlik, felhőtlen, zenés és vidám! Június tizenhetedikétől július másodikáig a Békéscsabai Jókai Színházban ismét megtekinthetik a Hotel Mimóza című komédiát Csomós Lajossal és Fehér Tímeával a főszerepben, Katkó Ferenc rendezésében, a Sík Ferenc Kamaraszínházban, melyre a bérletek érvényesek, de szeretettel látjuk az érdeklődő, jegyet váltó nézőket is – olvasható a színház közleményében.

Mint írják, felszabadult vidámsággal, sok zenével, nyáresti élményekkel készül a Békéscsabai Jókai Színház a Városházi Esték megvalósítására. A programsorozat megálmodói olyan sokszínű repertoárt állítottak össze, amelyben mindenki megtalálhatja a számára kedves műfajt: komédiát, bohózatot, operettet, rockoperát, romantikus és zenés vígjátékot, musical-estet, sőt, egy teljes musicalt is, valamint két végzős színészosztály vizsgaelőadását. A művészek között régi ismerősöket és a médiából ismert sztárokat láthatják.

Június 24-én csütörtökön a Karinthy Színház zenés játékát, a Maga lesz a férjem című darabot láthatják a nézők Kocsis Dénessel és Miller Zoltánnal, mindjárt másnap (25-én pénteken) egy klasszikus vígjáték, a Képzelt beteg kerül színre, Koltai Róberttel a címszerepben. Szombaton (26-án) a zenéé a főszerep: a Lili bárónő című operettet láthatják a Pesti Művész Színház előadásában Egyházi Gézával, Kalocsai Zsuzsával és Tunyogi Bernadett-tel, Seregi Zoltán rendezésében.

Ezt a Baross Imre Artistaképző két vizsgaelőadása követi: június 26-án (szombaton) a Boszorkányüldözés Salemben, majd június 28-án (hétfőn) a La Mancha lovagja, e két előadás ingyenesen látogatható. Július 1-jén (csütörtökön) a filmvászonról ismert Egy szoknya, egy nadrág kerül műsorra Bodrogi Gyula rendezésében Zöld Csabával, Peller Károllyal és Fehér Annával, tánckarral és sok-sok zenével, másnap azonban keményebb húrokat penget a színház: a Kőműves Kelemen című rockballadát Radó Denise rendezésében láthatják a Szolnoki Szigligeti Színház művészeinek előadásában, a Vándor szerepében Karczag Ferenccel, akit jól ismer Békéscsaba színházszerető közönsége.

Július 3-án (szombaton) a Társasjáték New Yorkban című komédián derülhetünk, Sára Bernadette-tel és Dunai Tamással a főszerepben. Július 8-án (csütörtökön) musical-esten láthatják a nézők a Békéscsabai Jókai Színház elszármazott és jelenlegi művészeit: Gubik Petrát, Sánta Lászlót, Gulyás Attilát, Vadász Gábort, Csonka Dórát és Nagy Róbertet, sztárvendég: Koós Réka.

Másnap egy romantikus vígjáték, A nagymama című örök darab kerül színre az egri Gárdonyi Géza Színház művészeinek előadásában, szombaton (június 10-én) pedig Szép nyári nap címmel a Neoton-musical slágereit dúdolhatják a Magyarock Dalszínház énekeseivel. Meglepetéssel is készülnek, érdemes lesz figyelni a színház híradásait és honlapját!

A Városházi Esték és a Békéscsabai Jókai Színház előadásait a jelenleg érvényben lévő rendelkezések szerint csak védettségi igazolvány birtokában látogathatják a nézők. 

A programok részletesen itt tekinthetők meg.

További programok »

FEL