Első idei győzelemére készül a Békéscsaba – A kiesőjelölt Vác lesz az ellenfele

2020. február 22. 10:47 | Hidvégi Dávid

Az egyik kiesőjelölt, a Vác FC ellen lép pályára a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgó csapata, vasárnap. A lilák idén még veretlenek a bajnokságban, de mérkőzést még nem nyertek, hiszen három döntetlent játszottak. A csabai szurkolók most győzelmet várnak a Duna-parti riválissal szemben.

A Békéscsaba 1912 Előre a héten kiesett a Magyar Kupából, így véget ért a játékosok kettős terhelés, így most már csak a bajnokságra koncentrálnak. Az együttes 2020-ban még nem nyert, de veretlen, hiszen a Vasas, a Nyíregyháza és az MTK ellen is döntetlent ért el. A csabaiaknak vasárnap egy kulcsfontosságú mérkőzés következik, hiszen a kiesőhelyen álló Vác lesz az ellenfelük az NB II 25. fordulójában. A csapat egyik támadója kiemelte: nem szabad a tabellán elfoglalt helyezésekkel foglalkozni.

– A tabellán az utolsó helyen vannak, de nekünk kötelező a győzelem. Ez nem lesz könnyű, hiszen kevés gólt kapnak a mérkőzéseken – fogalmazott az MTK ellen szép gólt szerző Nikola Pantovic.

A szakmai stáb biztosan nem számíthat a két sérült Hursán György és Pilán Márkó játékára, előbbinél egy korábbi sérülés újult ki, ami miatt hétfőn megműtötték, míg utóbbi keresztszalag-szakadást szenvedett a Puskás Akadémia elleni hazai találkozón. Váradi Ádám eltiltás miatt kénytelen kihagyni a találkozót, hiszen kigyűltek a sárgalapjai. A helyettes csapatkapitány, Nagy Sándor játéka még bizonytalan, hiszen múlt vasárnap agyrázkódást szenvedett az MTK ellen. A csapat vezetőedzője hangsúlyozta: az NB II-ben nincs lefutott mérkőzés, így a Vác ellen ugyanúgy készülnek, mint a listavezető ellen. Schindler Szabolcs kitért az ellenfelük idei teljesítményére is.

– Hullámzó a teljesítményük, a Dorog ellen nagyon jól játszottak, akár nyerhettek is volna, de 0-0 maradt. A Soroksár ellen több hibát követtek el védekezésben, így nem sikerült a döntetlen. Azt is hozzá kell tenni azonban, hogy folyamatosan idegenben játszanak, hiszen nem tudnak hazai környezetben futballozni, ami azért nagy hátrány – válaszolta kérdésünkre Schindler Szabolcs.

Ahogyan a szakvezető is említette a Vác FC hazai pályája nem alkalmas másodosztályú találkozók megrendezésére, így az együttes jelenleg albérletben hol Soroksáron, hol Balassagyarmaton játssza a hazai mérkőzéseit. A Duna-partiak stadionja jelenleg felújítás alatt áll, nem csak a pályát és annak környékét, hanem a villanyvilágítást is megújítják. A Békéscsaba augusztusban Balassagyarmaton legyőzte a Vácot, akkor idegenben 2-0-t mutatott az eredményjelző a lilák javára. A váci csapatban egy régi ismerőst is köszönthetnek majd a hazai szurkolók, hiszen a vendégek védője, Juhász György békéscsabai nevelés és közel tíz esztendőt húzott le az Előre felnőtt csapatában.

A Békéscsaba 1912 Előre és a Vác FC bajnoki visszavágója vasárnap 14 órakor kezdődik a Kórház utcai stadionban. A mérkőzés előtt emlékplakettet adnak át a jobbszélső csabai védő, Szalai Dániel az MTK ellen lejátszotta a századik bajnokiját a lilák színeiben. A találkozót kedden 21 órától láthatja felvételről a 7.Tv-t.

További programok »

FEL