Pantovic meglepte az MTK-t – Döntetlen a listavezető otthonában

2020. február 16. 20:29 | Hidvégi Dávid

A Békéscsaba 1912 Előre labdarúgó csapata kiválóan játszott az első félidőben a listavezető MTK otthonában. A találkozó első játékrészében Nikola Pantovic nullszögből talált be a fővárosiak kapujába, de a második félidő elején rögtön egyenlítettek a hazaiak, így a szép találat csak egy döntetlenre volt elegendő.

MTK BUDAPEST – BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 1-1 (0-1)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1706 néző. Vezette: Oláh Gábor (Máyer Gábor, Sinkovicz Dániel)

MTK: Somodi – Katona M., Pintér Á. (Kata, 79.), Baki, Deutsch – Cseke – Bognár I. Mezei – Prosser, Lencse (Gera, 88.) Schön. Vezetőedző: Michael Boris

BÉKÉSCSABA: Ribánszki – Szalai, Farkas M., Nagy S. (Polényi, 57.), Mészáros (Babinyecz, 79.) – Király – Kovács – Kovács Á., Váradi (Gréczi, 72.), Pantovic – Lukács. Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Gólszerzők: Pantovic (37. perc), illetve Prosser (47.)

Sárga lapok: Szalai (17.), Baki (22.), Váradi (61.), Cseke (65.), Pintér (67.), Gréczi (88.), Bognár (90.)

Az első félibőben szervezetten játszott a Békéscsaba az MTK otthonában az NB II 24. fordulójának zárómérkőzésén. A csabaiak több támadást is vezettek, majd a 37. percben be is találtak Nikola Pantovic révén, aki egy elfutást követően nullszögből jobb külsővel talált be Somodi Bence kapujába (0-1). Talán védhető lövés volt, de a kapus nem volt a helyzet magaslatán.

A fordulást követően rögtön a kék-fehér mezben játszó MTK támadhatott. A csabai védelem kihagyott, miután Szalai Dániel rosszul helyezkedett, így a beadást követően Prosser Dániel üresen maradt, aki könnyedén lőtte ki a kifutó Ribánszki László kapuját (1-1). Az Előre a második félidőben is tartotta magát, de egy emberét elvesztette, miután a tapasztalt belsővédő, Nagy Sándor megsérült, akit saját kapusa öklözött le. Lukács Raymond és Szalai Dániel előtt még adódott 1-1 nagy lehetőség, de mindketten kihagyták a ziccereiket. A fővárosiak előtt több helyzet is adódott, de ők sem értékesítették a helyzeteiket.

A Békéscsaba a tizedik, az MTK az első helyen maradt a fordulót követően a Merkantil Bank Ligában.

További programok »

FEL