Ajkáról igazol támadót a Békéscsaba 1912 Előre

2020. január 28. 14:01 | Hidvégi Dávid

Saját nevelésű támadó játékossal bővül az NBII-es Békéscsaba 1912 Előre kerete, aki Ajkáról tér haza a viharsarki együtteshez. A csatár nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az előző szezonban az FC Ajka feljusson az NBIII nyugati csoportjából a másodosztályba. Akkor 19 góllal járult hozzá csapata sikeréhez.

Oláh László felbontotta szerződését az FC Ajkával és Békéscsabán folytatja pályafutását – jelentette be a veszprém megyei csapat honlapján. A békéscsabai nevelésű játékos 51 mérkőzésen harmincszor volt eredményes az Ajka színeiben. Az őszi szezonban kevesebb lehetőséghez jutott a zöld-fehér csapatban, így a több játéklehetőség reményében kérvényezte szerződése felbontását. Oláh László a 2015/2016-os szezonban debütált a lilák felnőtt csapatában, azelőtt a Békéscsabai UFC-ben és a Vasas Kubala Akadémián nevelkedett. Az Ajkához 2018 telén igazolt, miután fél évig az NBIII-as Salgótarjánt erősítette.

A Békéscsaba 1912 Előre vezetőedzője, Schindler Szabolcs az előző szezonban már dolgozott együtt a támadóval, hiszen a szakember nyáron Ajkáról érkezett a Viharsarokba. A csabaiak még nem erősítették meg az új igazolás tényét. A lila-fehérek vasárnap folytatják a másodosztályú szezont, amikor is a Vasas FC-hez látogatnak. A találkozót az M4 Sport élőben közvetít.

FEL