Meglepetésre készül a Békéscsaba 1912 Előre a listavezető MTK otthonában

2020. február 14. 08:15 | Hidvégi Dávid

A hétközi Puskás Akadémia elleni Magyar Kupa párharcot követően újabb fontos mérkőzés vár a Békéscsabára, hiszen ezúttal az NB II-es bajnokságot vezető MTK lesz a lilák ellenfele. A két együttes legutóbbi találkozója rendkívül gól-gazdagra sikeredett, hiszen hat gól is született a tavaly augusztusi mérkőzésen.

A női kézilabdázók sikerrel vették a kék-fehérek elleni mérkőzést, most a labdarúgókon a sor. A Békéscsaba 1912 Előre következő ellenfele a másodosztályú bajnokság listavezetője lesz.

A Csaba és az MTK tavaly augusztusi mérkőzésén 3-3-as döntetlen született. A lila-fehérek gólszerzői azon a mérkőzésen Szalai Dániel, Király Patrik és Kovács Ádám voltak, míg a fővárosiak részéről Vass Patrik, Lencse László és Simon András talált a kapuba. Utóbbi a téli átigazolási szezon óta az ETO FC Győrt erősíti. A csabaiak egyik középpályása hangsúlyozta, hogy ezúttal is nehéz mérkőzésre számít, hiszen az ellenfél jelenlegi játékoskeretével az NB I-ben is megállná a helyét.

 

 

– Nehéz dolgunk lesz vasárnap. Azt gondolom, ők azon lesznek, hogy minél több gólt rúgjanak és minél hamarabb megnyerjék a mérkőzést. Taktikailag nagyon jól fel kell készüljünk erre a meccsre, hogy partiban legyünk az MTK-val, de szerencsére van még két napunk felkészülni – fogalmazott Váradi Ádám.

A bajnokságban tizedik helyen álló békéscsabai együttesben többen is megsérültek az elmúlt mérkőzéseken. A szakmai stáb biztosan nem számíthat Hursán György és Pilán Márkó játékára, utóbbi a Puskás Akadémia elleni kupamérkőzésen sérült meg és az elsődleges hírek szerint keresztszalagszakadást szenvedett.

A csapat másodedzője hangsúlyozta: a játékosaik különböző fittségi állapotban vannak és a sűrű program miatt biztosan lesznek változások a kezdő tizenegyben. Kincses Ádám kiemelte: a mérkőzésig igyekeznek minden játékost azonos fizikai és mentális állapotba hozni.

 

 

– Az MTK egy jó csapat, nem hiába vezetik a bajnokságot, hiszen jó futballt játszanak és jó támadóik vannak. Úgy gondolom, hogy jó munka folyik náluk, így nem lesz könnyű dolgunk. Idehaza is egy jó mérkőzést sikerült velük játszanunk, hiszen az a meccs 3-3-as döntetlen lett. Most idegenben nehezebb dolgunk lesz, de szeretnénk onnan is pontot, esetleg pontokat elhozni – részletezte az asszisztens edző.

Az MTK és Békéscsaba összecsapása vasárnap 18 órakor kezdődik az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

 

Galéria

További programok »

FEL