Kézilabda: Kilencgólos sikerrel zárkózik a Csaba - galériával

2020. február 8. 20:41 | Kovács Dávid

A kiesés elől menekülő Békéscsabai Előre NKSE kiváló első félidei játékának köszönhetően 32-23-ra nyert az MTK ellen a női kézilabda NB I 15. fordulójában.

Békéscsabai Előre NKSE-MTK Budapest 32-23 (19-8)

Békéscsaba, 800 néző. Vezette: Horváth P., Marton.

Békéscsaba: Tatalovic – Kovács A. 7, Vukajlovic 6, Bottó, Mézes, Marincsák 6 (1), Mitrovic 8. Cs.: Balog J., Csizmadia (kapusok), J. Agbaba 3, Dombi K., Barján 2, Kukely A., Kukely K. Vezetőedző: Horváth Roland. MTK: Győri – Dávid-Azari 1, Mihálffy 2, Dakos 2, Tóth E. 11 (4), Szőllösi-Zácsik 1, Fekete 1. Cs.: Suba (kapus), Szabados, Sallai 2, Juhász 2, Pál, Gerháth 1, Ferenczi, Horváth D. Vezetőedző: Golovin Vlagyimir.
Kiállítások: 12, ill. 2 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 6/4.

A csabai együttesből hiányzott a régóta sérült Giricz Laura és a Dunaújvárosban térdszalagszakadást szenvedő Kopecz Barbara, bemutatkozott viszont a legutóbb a román Pioestiben védő Dragica Tatalovic.

Az első percekben bizonytalanul játszott a Békéscsaba, több hibát is vétett támadásban, így az évet kiválóan kezdő, többek között a BL-szereplő Ferencvárossal ikszelő MTK szerzett előnyt (2-3). A 35 éves, rutinos szerb kapus gyorsan belelendült a játékba új csapatában, a házigazda pedig egy 5-1-es rommal fordított. Golovin Vlagyimir időt is kért gyorsan, azonban nem tudta megfékezni a csabaiak lendületét. A házigazda Kovács Anett és Ivana Mitrovic góljaival növelte a különbséget, míg a fővárosiak nem találták a játék ritmusát (13-7).

A vendégek mestere a 20. percben már másodszor rendelte magához csapatát, de ez sem segített: a Csaba továbbra is megtalálta a jó lövőhelyzeteket és a védekezés is hatékonyan működöt. A 26. percben Marincsák Nikolett hetesgólja után a csabai szurkolók rá is számoltak tízet a megrogyott ellenfélre (18-8). Az Előre NKSE a szezon eddigi legjobb félidejét produkálta és fölényes vezetéssel mehetett a szünetre.

 

A csabaiak kemény védekezése is hozzájárult a sikerhez (Fotó: Milyó Pál)

A csabaiak kemény védekezése is hozzájárult a sikerhez (Fotó: Milyó Pál)

 

A fordulás után jött egy-két elrontott hazai támadás, azonban a vendégeknél szinte csak Tóth Eszter tudott a kapuba találni, aki végül 11 góllal zárt. Ennél több öröme viszont nem volt a vendégek átlövőjének, a szünetet követően a különbség egyszer sem csökkent nyolc gól alá. A házigazda kiváló teljesítményt mutatott be, az utolsó negyedórában már nem is volt kérdés a győztes kiléte. A csabaiak a változatos, több lábon álló támadójáték mellett kiválóan védekeztek és önbizalomnövelő sikert arattak.

Horváth Roland csapata 32-23-mal gyűjtötte be első hazai győzelmét ebben a szezonban és csökkentette hátrányát a bennmaradó helyen álló Szombathellyel szemben. A csabaiaknál Mitrovic nyolc, Kovács pedig hét góllal zárta a meccset. A viharsarkiak legközelebb az eddig négy ponttal többet szerző Mosonmagyaróvárhoz látogatnak, tehát újabb kulcsfontosságú találkozó következik.

 

Mestermérleg

 

Horváth Roland: Nagyon erős csapatot győztünk le. Tartottam ettől a mérkőzéstől, nehéz mentális helyzetből keltünk fel. Most ott tartunk, ahogy egy NB I-es csapatnak a bennmaradásért kell tartani. A lányok feltolták a lécet jó magasra.

Golovin Vlagyimir: Teljesen megérdemelten nyert a Békéscsaba. Ők domináltak, agresszívak voltak, és szervezettek támadásban és védekezésben egyaránt. Amit megbeszéltünk, abból semmit nem tartott be a csapat. Jobb két oroszlán, mint tizennégy nyúl, így nem lehet mérkőzést nyerni.

 

A Békéscsaba-MTK mérkőzés összefoglalóját a hétfőn 20.20-tól startoló Kezdőkörben is láthatják, majd ezt követően 21 órától a teljes összecsapást is megmutatjuk a 7.Tv-n!

 

Galéria

 

További programok »

FEL