Rangadóval folytatódik az NBII-es bajnokság – A Vasassal játszik a Békéscsaba

2020. február 1. 10:27 | Hidvégi Dávid

A Békéscsaba 1912 Előre vasárnap a bajnokság 22. fordulójában a Vasas otthonában lép pályára. A fővárosiak új edzővel és több új játékossal készültek a szezon második felére, míg a lilák elsősorban olyan posztokra igazoltak, amelyeken nem volt egyenletes a teljesítmény az őszi szezonban.

A Békéscsaba 1912 Előre pénteki edzésére a csapat korábbi játékosa és edzője is kilátogatott. Pásztor József tagja volt az első NBI-es Békéscsabának, majd a teljesítményének köszönhetően a válogatottban is bemutatkozhatott. A legenda megtekintette a fiúk utolsó előtti edzését a Vasas elleni mérkőzés előtt.

 

 

A Békéscsaba és a Vasas FC első szezonbéli mérkőzése 2-0-ás csabai sikerrel zárult, míg az előző szezonban is a viharsarki lilák örülhettek jobban, hiszen otthon 2-1-re győztek, míg idegenben 0-0-s döntetlent értek el. Habár a szakértők szerint jól igazolt a Vasas, azt még nem lehet tudni, hogy a játékosok csapatként hogyan működnek majd együtt. Az angyalföldiek kerete olyan játékossal is bővült, aki nyolc találatával még mindig vezeti az NBI góllövő listáját. A korábbi válogatott támadó, Feczesin Róbert az Újpest FC-től érkezett, így olyan csatárok mellé csatlakozott a piros-kékhez, mint Torghelle Sándor, Balajti Ádám, Vernes Richárd és Birtalan Botond, utóbbi játékos a másodosztály találati listáját vezeti. Kapus poszton is beerősítettek, hiszen megszerezték Jova Levente játékjogát. A szakmai stábban is történtek változások, hiszen a vezetőedzői feladatokat ezentúl Ifj. Bene Ferenc látja el, aki Szanyó Károly munkáját vette át. A Vasas átalakulásáról részletesebben itt írtunk.

A csapat egyik alapembere és saját nevelésű játékosa kiemelte, hogy ellenfelük a téli átigazolási szezonban több játékossal is megerősítette keretét. Hursán György hozzátette: jól felkészültek a mérkőzésre.

– Habár rövid idő állt a rendelkezésünkre, a felkészülés érzésem szerint jól sikerült. Az első héten Mátraházán voltunk egy egyhetes edzőtáborban. A Vasas elleni meccs Budapesten nehéz lesz. Reméljük, hogy sok néző jön majd el a stadionba, mi pedig szeretnénk győzelemmel kezdeni az évet – fogalmazott a védekező középpályás.

 

 

A felkészülés alatt – az új szabályok miatt – sokkal rövidebb idő állt a szakmai stáb rendelkezésére. A csabai együttes ennek megfelelően más jellegű munkát folytatott a bajnoki szünetben. Király Patrik hangsúlyozta, hogy videóelemzéssel is készülnek az ellenfélből.

– A stáb megmutatja nekünk az ellenfél erősségeit és gyengepontjait. A Vasas jól igazolt, hiszen nekik a feljutás a céljuk. Nem rajtunk van a teher, ezért nyugodtan futballozhatunk. Megpróbálunk mindent megtenni azért, hogy ponttal, pontokkal térjünk haza – fogalmazott az együttes másik középpályása.

 

 

A csapat új játékosai közül a hétgólos kazincbarcikai szerzemény, Lukács Raymond biztosan a keret tagja lesz, Gránicz Patrik és Oláh László egyelőre még nem léphet pályára, hiszen fizikailag nem állnak készen egy másodosztályú bajnoki mérkőzésre. Ami a távozókat illeti, az már korábban eldőlt, hogy Szélpál Norbert az első osztályú Paksi FC-ben folytatja, míg Olasz Dénes marad a második ligában, a Ceglédi VSE együttesénél. Sérüléséből visszatért Lustyik Levente, Máris Dominik, Babinyecz Balázs szemsérülése pedig nem súlyos, így a stáb rendelkezésére áll. Az Előre vezetőedzője elmondta, hogy csapatát az állandóság jellemzi, télen elsősorban hiányposztokra igazoltak. Schindler Szabolcs hozzátette: a támadószekció megerősítése volt előtérben.

 

 

– A Vasas kicsit átrendezte a magyar futballtérképet. Átigazolási szempontból mindenképpen, hiszen nagy számokról hallottunk felőlük. A szakmai stáb élére Bene Ferenc került, akit elég jól ismerek, nagyon jó szakember, biztos vagyok benne, hogy a Vasast nagyon összerakja majd. Mi viszont bízunk abban, hogy a szezon elején ez még nem sikerült – részletezte a tréner.

A Vasas FC és a Békéscsaba 1912 Előre mérkőzése vasárnap, 17 órakor kezdődik az Illovszky Rudolf Stadionban, a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

 

Galéria

Sport

Azok a csodálatos Bökfi gének

Pár hete új mini portréfilm-sorozatot indítottunk. Videóinkban elsősorban Békés megye ismeretlen ismerőseit mutatjuk be – lehetőleg 240 másodpercben. Hiszen négy perc bőven elég ahhoz, hogy bárkiről is „leolvadjon” a külső máz és kirajzolódjon az ember. Ezúttal Bökfi Réka rúdsport-oktató következik.
2021. április 12. 15:39
FEL