Schindler Szabolcs: Arra készültünk, hogy két helyzetből egy gólt rúgunk

2020. február 3. 13:20 | Hidvégi Dávid

Kevés helyzetet hozó mérkőzésen 0-0-s döntetlent harcolt ki a Békéscsaba 1912 Előre a Vasas otthonában, amellyel a tizedik helyen áll az NBII-es bajnokság táblázatán. A csabaiak ebben a szezonban is sikeresen szerepeltek az angyalföldiekkel szemben, hiszen hazai pályán 2-0-ra győzték le a fővárosiakat még tavaly augusztusban.

A Békéscsaba 1912 Előre vezetőedzője a mérkőzést követően az M4 Sport kamerái előtt értékelte a látottakat. Schindler Szabolcs – aki pályafutása elején a Vasasban nevelkedett – kiemelte, hogy fegyelmezetten védekezett a csapata, de a támadójátékon még javítaniuk kell.

Hogyan értékeli a Vasas elleni mérkőzést?

– A mérkőzés első tizenöt percét sajnos rosszul kezdtük. Az elején a Vasasnak több lehetősége is volt, de szerencsére nem kaptunk gólt. Rendeztük a sorokat és elkezdtünk futballozni, így voltak jobb időszakaink. Nem vagyok teljesen elégedett a csapattal, mert keveset birtokoltuk a labdát. A Vasas egy nagyon erős csapat, rengeteg a jó játékosuk, sokat birtokolták a labdát. Ha azt nézem, hogy stabilan védekeztünk, akkor azt mondhatom, hogy igazságos eredmény született, bár a végén nekünk is volt egy ordító helyzetünk. Meg kell dicsérnem a csapat szervezett védekezését, viszont a támadásokkal kevésbé voltam elégedett – nyilatkozta a lilák szakvezetője.

Mi hiányzott a támadásban? Milyen tanulságokat és pozitívumokat lehet levonni a mai meccsből?

– Rengeteg a tanulság, otthon levonjuk a legfontosabbakat, amelyekből építkezni tudunk a következő bajnokira. Az biztos, hogy több lehetőséget kell kialakítanunk. Most is volt lehetőségünk, hiszen arra készültünk, hogy a második félidőben lesz két helyzetünk, amiből egy gólt rúgunk, de ez sajnos nem sikerült. Azonban a legfontosabb, amire büszke vagyok, hogy a csapat nagyon fegyelmezetten és jól védekezett – zárta értékelését Schindler Szabolcs.

A Vasas a 7. pozícióból várja a folytatást, míg a Békéscsaba a 10. helyen áll 2020 első fordulója után. A lilák február 9-én a Nyíregyházát fogadják a Kórház utcai stadionban.

A Vasas-Békéscsaba mérkőzés összefoglalóját a hétfőn 20.20-tól startoló Kezdőkörben is láthatják a 7.Tv-n!

További programok »

Sport

Atlétika: Csabai futó is szerepet kap a csapat Eb-n

A hétvégén rendezik az atlétikai csapat Európa-bajnokságot, amelynek harmadik vonalában a magyar együttes is harcba száll a feljutásért a bulgáriai Stara Zagorában. A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club színeit Nadj Levente képviseli majd a viadalon a 4x400 méteres váltóban.
2021. június 18. 12:11
FEL