Vasas: Már a Békéscsaba ellen összeállhat a Torghelle-Feczesin csatárduó

2020. január 19. 14:24 | Hidvégi Dávid

A Békéscsaba 1912 Előre február másodikán Budapesten folytatja a másodosztályú pontvadászatot, ahol korábbi válogatott támadók ostromozhatják a lilák kapuját. Feczesin Róbert az NBI-es Újpesttől tette át székhelyét Angyalföldre.

A Vasas FC a hivatalos oldalán jelentette be, hogy megszerezte Feczesin Róbert játékjogát, aki tavaly nyáron igazolt vissza Magyarországra az OTP Bank Liga egyik legpatinánsabb csapatához, az Újpest FC-hez. Nagy meglepetésre azonban Fecze, ahogy becézik, nem maradt a fővárosi lila-fehéreknél, annak ellenére, hogy az elmúlt tizenkét NB I-es találkozóján nyolc gólt szerzett, amellyel vezeti az első osztály góllövőlistáját. A 33 esztendős támadó három és féléves szerződést kötött a szebb napokat is megélt piros-kékekkel, ahol 1999 és 2001 között már játszott, igaz akkor még utánpótlás labdarúgóként.

Érdekesség, hogy az NB II nyolcadik helyét elfoglaló együttes keretében ott van a rutinos Torghelle Sándor is. A 37 esztendős támadóra még mindig számít a szakmai stáb, hiszen szombaton például éppen az ő góljával győzött a Vasas egy felkészülési mérkőzésen a Soroksár ellen, amely a Ferencváros fiókcsapataként szerepel a másodosztályban. Feczesin és Torghelle legutóbb a magyar válogatottnál voltak csapattársak. Mindkettejük magas és robosztus támadó, így elképzelhető, hogy soha nem fognak csatárpárost alkotni. Ráadásul az együttesnél ott van a keretben az eltérő játékstílust játszó Szatmári Lóránd és Birtalan Botond, utóbbi éppen Békéscsabáról szerződött a Vasashoz, illetve nemrégen bejelentették Vernes Richárd érkezését is, így bőven akad választási lehetősége a vezetőedzőnek.

 

 

A Vasasnál télen volt tulajdonosváltás, hiszen Jámbor János értékesítette többségi tulajdonrészét, így a jövőben Nagy György Vasas-kötődésű nagyvállalkozó és Nagy Miklós, a Vasas Kubala Akadémia többségi tulajdonosa közösen működtetik a klub felnőtt labdarúgását. Az új tulajdonosi kör azonnal megkezdte a csapat megerősítését, így tudta leigazolni Nyíregyházáról a korábbi Fradi-kapust, Jova Leventét, illetve később Vernest és Feczesint. Azonban nemcsak a keretben, hanem a vezetőedzői poszton is történt változás: a menesztett Szanyó Károly helyére a legendás Bene Ferenc fiát, Ifj. Bene Ferencet nevezték ki, aki korábban játékosként is megfordult a csapatnál.

A Vasasnál tehát rendeződött a tulajdonosi háttér, új vezetőedzővel és átalakuló kerettel várják a tavaszt. A vezetők hosszú távú célja az első osztályba való visszajutás. Ha ez az idei szezon végén még nem is jön össze az angyalföldieknek, ugyanis már tizenegy pont a lemaradásuk a második helytől, akkor a következő szezonban lesznek harcban a feljutásért.

A Békéscsaba 1912 Előre csapatának tehát nem lesz könnyű dolga február másodikán, ha három ponttal akar távozni az Illovszky Rudolf Stadionból.

 

További programok »

Sport

Idén is megtartják az utánpótlás kick-box világbajnokságot

A felnőttek decemberi Európa-bajnokságához hasonlóan még az idén megrendezik a 18 éven aluli kick-boxosok világbajnokságát is. A sportág világszervezete, a WAKO úgy döntött, hogy az utánpótlás vb-re az augusztus végi időpont helyett november 13. és 22. között kerül sor Belgrádban.
18:45
FEL