Labdarúgás: A Vasas érkezik a Kórház utcába a csabaiak hazai bemutatkozásán

2020. augusztus 5. 11:35 | behir

163 nap telt el az utolsó tétmérkőzés óta a Kórház utcai Stadionban, ezután viszont ismét egy rangadó következik a 2020/2021-es bajnoki szezon második fordulójában. A folytatás nem is akármilyen, hiszen a Békéscsaba 1912 Előre szerdán 14:45-től a Vasas együttesét fogadja élő televíziós mérkőzésen.

A 62. Békéscsaba – Vasas összecsapás következik, melyet méltán kísér kiemelt érdeklődés. Az időpont nyilván nem túl szerencsés, hiszen munkaidőben kezdődik a találkozó, de erről sem az egyik, sem a másik klub nem tehet, hiszen az élő közvetítésekre kijelölt mérkőzések kezdési időpontjait minden esetben a televíziós társaság és a Magyar Labdarúgó Szövetség határozza meg, erre a mérkőző feleknek semmiféle ráhatása nincs – írja beharangozójában a csabai klub.

Az előjelek alapján – bár a Vasas együttesét a szakértők szinte biztos feljutónak titulálják, a Békéscsaba pedig bravúros győzelmet (1-2) aratott Szegeden – egyik csapatnak sem lesz egyszerű dolga. Mindenki tudja és látja, hogy ebben a másodosztályú mezőnyben minden aprócska pontnak hatalmas jelentősége lehet majd a végelszámolásnál, így egyformán fontos az összes mérkőzés. A két együttes másodosztályú mérlege egyébként a tavalyi összecsapások alapján immár a lilák számára mutat pozitívumot, hiszen az eddig lejátszott 10 mérkőzésből háromszor a csabaiak, kétszer az angyalföldiek győztek, míg öt alkalommal döntetlen maradt az eredmény. A két együttes utoljára 2020. február 2-án találkozott, amikor gólnélküli döntetlen lett a végeredmény. Az is jó hír, hogy a Vasas hosszú évek óta nem tudott győzni a Kórház utcában: utoljára 2013. április 13-án vitte el a három pontot.

A piros-kékek egyébként úgy készültek az elmúlt hónapokban, hogy az egyértelmű célként kijelölt feljutás lehetőségét mindenféle szempontból megtámogatták. Leigazolták Sztojka Dominik utánpótlás válogatottat, Szmola Bálint és Nagy Zoárd viszont kölcsönben folytatja, de megszerezték maguknak az első osztály gólkirályát, Radó Andrást. Hajdú Ádám távozott, Pekár László viszont a Vasasnál folytatja, csakúgy, mint Silye Erik. A saját nevelésű Bánfalvi Dániel profi szerződést kapott, Rétyi Róbertet viszont kölcsönbe adták. Lakatos Csaba eligazolt a Vasastól, viszont Litauszki Róbert az angyalföldi klubnál folytatja pályafutását. Ivan Rados hosszabbított és szerződést kötöttek a 2001-es születésű Kálmán Olivérrel is. Távozott még Bősz Levente, Király Botond, Tóth László és Torghelle Sándor is. Nemcsak a játékoskeret, de a vezetőség is átalakult, hiszen Domonyai László ügyvezető igazgató közös megegyezéssel távozott, munkakörét Nagy Miklós klubigazgató látja el a továbbiakban.

Felkészülési mérkőzéseiket is igyekeztek úgy alakítani, hogy a fokozatosság elve alapján megfelelő minőségű és terhelési szintű összecsapásokat tudjanak játszani: Vasas FC – Credobus Mosonmagyaróvár 3-2, Vasas FC – Aqvital FC Csákvár 3-1, KFC Komárno – Vasas FC 3-1, Vasas FC – Topolyai SC 2-1, Vasas FC – Balatonfüredi FC 5-1.

A Békéscsaba a Szeged elleni mérkőzésen négy sárga lapot gyűjtött be, ráadásul Nagy Sándor kiállítása miatt számára ezúttal biztosan pihenő következik, így a védelmet egészen biztosan át kell szerveznie a szakmai stábnak.

A Békéscsaba 1912 Előre – Vasas FC mérkőzés játékvezetőjeként Rúsz Mártont akkreditálta a szövetség. Segítőiként Garai Pétert és Márkus Tamást jelölték ki, míg a tartalék játékvezető feladatait Nazsa Tamás látja el.

A Merkantil Bank NB II Liga 2020/2021-es szezon 2. fordulóját augusztus 5-én (szerdán) 14:45 órától Békéscsaba 1912 Előre – Vasas FC, 17:00 órától DEAC – DVSC, 17:30 órától Budaörs – Siófok, Szentlőrinc – Gyirmót FC Győr, Dorog – Soroksár, 19:00 órától Szombathelyi Haladás – Szolnoki MÁV, Csákvár – Szeged-Csanád Grosics Akadémia, Ajka – Kolorcity Kazincbarcika, ETO FC Győr – Kaposvári Rákóczi, valamint Nyíregyháza Spartacus – PMFC  párosításokban rendezik meg.

 

További programok »

FEL