Majdnem megvolt a három pont – Kétgólos előny után ikszelt az Előre

2020. február 9. 17:59 | Hidvégi Dávid

A Vasas elleni összecsapáshoz képest támadóbb szellemben küldte pályára együttesét Schindler Szabolcs a labdarúgó másodosztály 23. fordulójában. A találkozó elején a csabai támadósor teljesen összezavarta a Nyíregyháza védelmét, de a vendégek végül pontot mentettek a Kórház utcában.

Békéscsaba, 800 néző. Vezette: Szőts Gergely (Punyi Gyula, Berényi Ákos)

BÉKÉSCSABA: Uram J. – Szalai D., Farkas M., Nagy S., Mészáros M. – Váradi Á., Király P., Pantovics M., Kovács Á. – Lukács R. (Polényi, 85.), Oláh L. (Babinyecz, 75.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

NYÍREGYHÁZA: Ásványi B. – Svedyuk (Kovács N., 46.), Fodor F., Végső E., Csilus – Papp M. (Boda, 68.), Forgács, Szekszárdi, Ötvös – Kártik B., Gyurján B. (Starosta, 81.). Vezetőedző: Lengyel Roland.

Gólszerzők: Lukács R (18.), Király P. (26.) ill. Gyurján (45.), Kártik (86.)

A találkozó előtt a hétközben elhunyt Baukó Andrásra, Tusi bácsira emlékeztek a stadionba kilátogatók, a hazai csapat pedig szeretett volna győzelemmel emlékezni a legendás gyúróra.

Nagy elánnal kezdte a mérkőzést a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgó csapata, de az első kapura tartó próbálkozást a nyírségiek jegyezték Ötvös Bence révén, Uram János könnyedén fogta a labdát. A 18. percben jött az első csabai gól, miután Lukács Raymond gurított a kapu jobb alsó sarkába (1-0). A támadónak ez volt az első hazai tétmérkőzése és az első gólja az Előre színeiben. A 26. percben a saját nevelésű Király Patrik megduplázta az előnyt, aki egy szép cselt követően a bal lábára tette a labdát és kilőtte a rövid sarkot (2-0). A középpályás az ég felé mutatva jelezte, hogy ki előtt tiszteleg ezzel a találattal... A lilák nem húzták ki kapott gól nélkül az első játékrészt, miután a védők lemaradtak Gyurján Bencéről, a szélső pedig a jobb kapufa mellé helyezte a labdát (2-1).

 

 

A második félidőben kicsit alább hagyott a csapatok támadó kedve. Húsz perc alatt mindössze Szalai Dániel veszélyes fejesét és Király húsz méteres lövését írhattuk fel. Oláh László, aki végig aktív volt a mérkőzésen hetvenöt percig maradt pályán, helyén Babinyecz Balázs állt be a középpálya megszilárdítása érdekében. Schindler Szabolcs az elfáradó Lukácsot is lecserélte, helyén a védőként is bevethető Polényi Gábor érkezett, de a Nyíregyházának egy szögletet követően sikerült kiegyenlíteni Kártik Bálint fejesének köszönhetően. A találkozó eredménye a hajrában nem változott, így a csapatok 2-2-es végeredménnyel hagyták el a pályát.

 

 

MESTERMÉRLEG

 

A vendég vezetőedzője értékelése elején a hétközben elhunyt Baukó Andrásra emlékezett és fejezte ki részvétét a család felé, majd elmondta, hogy a mérkőzést nem kezdték jól, amely az eredményjelzőn is meglátszott. Lengyel Roland kiemelte: csapatának még az első félidő végén sikerült szépíteni, majd a cseréket követően az egyenlítés is összejött.

- Egy nagyon fiatal csapattal érkeztünk Békéscsabára. A múlt héten elég nehéz helyzetbe kerültünk, de elég bő a keretünk. Úgy gondolom, hogy amit lehetett, azt kihoztuk a mérkőzésből. Egy pontért jöttünk, azt elvittük – részletezte a mester.

A hazaiak szakvezetője hangsúlyozta, hogy az eredmény miatt csalódott, de szerinte az első félidőben kifejezetten jól játszottak, hiszen kétszer is bevették a Nyíregyháza kapuját. Schindler Szabolcs elmondta, hogy a második félidőben nem sikerült megtartani a labdát, a végeredményt pedig az is befolyásolta, hogy a támadóik elfáradtak, akiket le kellett cserélnie a hajrára.

- Egy nagy hibát követtünk, amiből kaptunk egy felesleges gólt az első félidő végén. Ez véleményem szerint felhozta a Nyíregyházát. A félidőben azt kértem a játékosoktól, hogy folytassuk a támadószellemű játékot. Próbáltunk támadni, de az ellenfél átvette a játék irányítását – fogalmazott a vezetőedző.

 

Galéria

További programok »

Sport

FEL