Kincses Ádám: Fontos lenne megszereznünk az első idei győzelmet – galériával

2020. február 28. 11:08 | Hidvégi Dávid

Újabb bravúrra készül a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgó csapata, ezúttal a Merkantil Bank Liga 26. fordulójában. A lilák vasárnap a bajnokság 2. helyén álló Budafoki MTE otthonába látogatnak, amely együttes nem ígérkezik könnyű ellenfélnek. A Békéscsaba 2020-ban még nem nyert mérkőzést a pontvadászatban, hiszen a szezon folytatásában még csak döntetleneket játszottak.

A Békéscsaba 1912 Előre az előző fordulóban a Vác FC-t fogadta a Kórház utcában, de nem sikerült legyőznie a bajnokság sereghajtóját. A lila mezben játszó csabaiak ugyan a találkozó legelején kiharcoltak egy tizenegyest, de azt Kovács Ádámnak nem sikerült értékesítnie.

A második félidőben több nagy helyzetet is kidolgozott az Előre, de a legnagyobb ziccer kétségtelenül Nikola Pantovic előtt állt, azonban a támadónak az első lövése a kapust, míg a második próbálkozása a kapufát találta el. A mérkőzés, így 0-0-ás döntetlennel végződött.

 

 

– Nagyon nehéz meccs volt, nagyon sok helyzetünk volt, de egyszerűen nem tudtunk betalálni, ahhoz, hogy nyerjünk. Amikor rárúgtam majd ránéztem a kapusra nem hittem el, hogy nem volt bent. Én sem tudom miért nem tudtam onnan berúgni – részletezte a játékos.

A csapat másodedzője elmondta, hogy lélektanilag fontos lett volna a mérkőzés elején gólt szerezniük, de így is rengeteg helyzetet alakítottak ki. Kincses Ádám kiemelte: bosszúsak, amiatt, hogy hazai pályán nem sikerült nyerniük.

A csapat azonban már túl tette magát a múlt vasárnapi mérkőzésen és a tabella második helyén álló Budafoki MTE ellen készül. A fővárosiak lemaradása mindösszesen három pont a listavezető MTK-val szemben. A szakmai stáb bízik abban, hogy ismét összejön a bravúr, hiszen korábban a Vasas és az MTK otthonában is egy ponttal távoztak, de most vasárnap nyerni szeretnének. A Budafok legutóbb a Soroksárt győzte le idegenben 2-1 arányban.

 

 

– Most már ismerjük a Budafok csapatát, ahogy néztük nagyon szoros eredményeket játszanak, kevés gólos meccseken tudnak három pontot szerezni. Látjuk azt, hogy mik az erősségeik gyengeségeik, úgyhogy egész héten készülünk rájuk és természetesen most már nagyon fontos lenne az első győzelmet megszerezni. Bravúr is kell hozzá, de egész héten azon dolgozunk, hogy ez meglegyen – fogalmazott Kincses Ádám.

 

 

Az Előrének három sérültje van, így Hursán György, Pilán Márkó és Faragó Tomás biztosan nem játszhat a budapesti mérkőzésen, míg Máris Dominik játéka egyelőre kérdéses, de a szakvezetés bízik abban, hogy vasárnap bevethető lesz. A csapatba Gréczi Márton is visszatér, aki a Vác elleni összecsapást eltiltás miatt hagyta ki. A Budafok és a Békéscsaba NB II-es bajnoki mérkőzése vasárnap fél háromkor kezdődik a BMTE Stadionban.

 

Galéria

További programok »

Sport

FEL