Lukács gólja sem segített – Már az első félidőben eldöntötte a meccset a Haladás

2020. március 15. 06:19 | Hidvégi Dávid

A koronavírus elleni védekezés miatt, a Magyar Labdarúgó Szövetség döntése értelmében az összes másodosztályú labdarúgó mérkőzést, így a Szombathelyi Haladás – Békéscsaba 1912 Előre összecsapást is zárt kapuk mögött kellett megrendezni. A lilák rosszul játszottak az első félidőben, bár az egyetlen góljuk ekkor esett, a második félidőben pedig a helyzetek ellenére sem találták a góllövő cipőjüket a játékosok.

MERKANTIL BANK LIGA 28. FORDULÓ: SZOMBATHELYI HALADÁS – BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE

Szombathely, Haladás Sportkomplexum, zárt kapuk mögött. Vezette: Zám Zsolt (Bertalan Dávid, Bede Tamás)

HALADÁS: Verpecz István – Schimmer Szabolcs, Jagodics Márk, Devecseri Szilárd – Kiss Bence (Jancsó András, 82.) Szekér Ádám – Tóth Dávid, Holdampf Gergő, Rácz Ferenc (Tóth-Gábor Kristóf, 46.), Bosnjak Predrag – Tóth Barna (Farkas Balázs, 57.) Vezetőedző: Mátyus János

BÉKÉSCSABA: Uram János – Szalai Dániel, Farkas Márk, Polényi Gábor (Gránicz Patrik, 78.), Dávid Zoltán – Király Patrik, Babinyecz Balázs, Kovács Ádám (Ilyés Tamás, 82.) – Nikola Pantovic, Lukács Raymond, Gréczi Márton (Oláh László, 59.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs

Egy gyors góllal kezdődött a mérkőzés miután a hetedik percben Bosnjak Predrag baloldali beadását Jagodics Márk fejjel tovább csúsztatta, majd a középen érkező Tóth Barna hat méterről a léc alá fejelt, ezzel a Szombathely megszerezte a vezetést. (1-0) Nem sokkal később jött a Békéscsaba egyenlítő találta, a 11. percben egy baloldali beadást Lukács Raymond hét méterről középről a bal felső sarokba fejelt, ezzel megszerezte harmadik bajnoki gólját a lilák színeiben. (1-1) A 17. percben Rácz Ferenc szabadrúgását a hosszún érkező Holdampf Gergő hat méterről a bal sarok mellé fejelte. A 29. percben a Szombathely ismét megszerezte a vezetést miután Kiss Bence tizenhét méteres lövése a jobb sarokba vágódott.  Még a félidő előtt a Vas megyei gárda megszerezete a harmadik gólt, hiszen a 43. percben Rácz bal oldali beadását az érkező Tóth Barna öt méterről a bal sarokba fejelte, a támadó ezzel duplázott. (3-1)

A második félidőben is a vasiak futballoztak jobban, a 48. percben Bosnjak jó helyzetből, tizenhárom méterről a bal sarok mellé lőtt.  A 65. percben Kovács Ádám fejesét védte Verpecz István. A 69. percben Tóth Dávid cselezte be magát a jobb szélen, de a lövését Uram János bravúrral védte. A 76. percben Nikola Pantovic tizennyolc méterről alig lőtt a bal felső sarok mellé. Három perc múlva Kiss Bence középre tartó lövését a csabaiak kapusa védte, míg egy perc elteltével Tóth-Gábor Kristóf futott el a jobboldalon, de tizenkét méteres próbálkozását Uram hárította. A 86. percben Farkas Balázs cselezett, majd tizenhat méterről át akarta emelni a labdát a kapus felett, de Uram ismét védett. A 90. percben Ilyés Tamás bal sarokra tartó szabadrúgását Verpeczt bravúrral szögletre tolta. A találkozó a második félidejében már nem esett gól, így maradt a 3-1-es végeredemény.

 

Mestermérleg

A Szombathely vezetőedzője az értékelésében elsőként a koronavírusról tett említést, amely miatt zárt kapuk mögött kellett játszaniuk. Mátyus János hangsúlyozta: reméli nem csak a várost, hanem egész Magyaroszágot megkíméli a vírus.

– Nagyszerűen kezdtük a meccset, hiszen gólt szereztünk az elején. Az ellenfél ugyan kicsit feljött, de újabb két szép gólt szereztünk és mi domináltunk. A második félidőben nem játszottunk túlságosan látványosan, ott már csak egyetlen célunk volt, hogy az eredményt tartsuk. A Békécsaba jó csapat, jó edzővel, de ma hatalmas lehetőségük nem is nagyon volt, magabiztosan álltunk a lábunkon. Természetesen nem lehet hátradőlni, de most már jobb ránézni a tabellára, hiszen amikor idekerültem hat pont hátrányunk volt a bentmaradó helytől, míg most négy pont előnyünk van. A csapat fantasztikus munkát végez, jó úton jár – nyilatkozta a klub honlapjának.

Az Előre edzője az első félidőben nem azt látta a csapatától, amire egész héten készültek. Schindler Szabolcs kiemelte, hogy a második félidőben már uralták a mérkőzést, de az első félidő rányomta a bélyegét a találkozóra.

– A mérkőzés elején kritikán aluli teljesítményt nyújtottunk, olyan szituációkból kaptuk gólokat, amelyeket egész héten gyakoroltunk. Nehezen jöttünk ki ebből a mélypontból. A második félidőben viszont uraltuk a mérkőzést, jól futballoztunk, de sajnos az első 45 perc meghatározta a meccs végkimenetelét. Idegenben nem lehet ilyen módon futballozni, fel kell vállalni a párharcokat, sokat hibáztunk hátul, a Haladás ezt kihasználta – fogalmazott a lilák szakvezetője.

A Békéscsaba a vereségével visszacsúszott az NB II 15. helyére, míg a Szombathely maradt a 17. pozícióban, de négy pontra növelte az előnyét a már kieső helyen álló Tiszakécskével szemben.

Sport

Kézilabda: Ha feljavul a védelem, itthon tarthatja a pontokat az Előre NKSE

Fontos találkozó előtt áll a Békéscsabai Előre NKSE együttese a női kézilabda NB I-ben. A csabai kézilabdás lányok a Boglári Akadémia-SZISE csapatát fogadják szombaton, hazai pályán. A hétvégi ellenfél 4 megszerzett ponttal, közvetlenül a viharsarki gárda előtt áll a tabellán, így a csabai lányok célja, hogy megszerezzék idei első győzelmüket.
2021. február 26. 14:30
FEL