Szép játékkal, bravúros győzelemmel zárta az évet a Békéscsaba a Vasas ellen

2020. december 13. 22:14 | Hidvégi Dávid

Megtréfálta Schindler Szabolcsot korábbi csapata, hiszen a Békéscsaba bravúrosan 3-2-re legyőzte a tíz meccs óta veretlen, feljutási álmokat dédelgető Vasas együttesét. Az Előre kijött a koronavírus utáni gödörből, és zsinórban két győzelemmel zárta az évet, amely lélekben nagy erőt adhat a januári folytatásra.

LABDARÚGÓ NB II 21. FORDULÓ

VASAS FC – BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 2-3 (1-1)

Budapest, zárt kapuk mögött. Vezette: Berke Balázs (Varga Gábor, Punyi Gyula)

VASAS: Jova Levente – Szivacski Donát, Szilágyi Zoltán, Otigba Kenneth, Silye Erik - Hidi M Sándor – Kovács Milán (Szatmári Lóránd a szünetben), Pátkai Máté – Radó András (Pekár László 85.), Feczesin Róbert, Balajti Ádám (Hinora Kristóf 65.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

BÉKÉSCSABA: Uram János – Nagy Sándor (Hursán György 85.), Farkas Márk, Bora György, Mészáros Márk – Babinyecz Balázs (Gránicz Patrik 52.), Kitl Miklós (Máris Dominik 52.) – Szabó Péter, Király Patrik, Horváth Péter – Lukács Raymond (Paudits Patrik 67.). Vezetőedző: Preisinger Sándor.

Sárga lapok: Bora György (26.), Balajti Ádám (36.), Radó András (77.), Király Patrik (77.)

Gólszerzők: Radó András (12.), Feczesin Róbert (77.) ill. Lukács Raymond (45.), Mészáros Márk (71.), Szabó Péter (80.)

A Békéscsaba a Szeged-Csanád Grosics Akadémia ellen megnyert 4-1-es találkozóval hangolt a mérkőzésre, míg a Vasas az előző fordulóban idegenben győzte le 2-1-re a Kazincbarcikát az NB II-ben. A két csapat immáron 63. alkalommal találkozott egymással, a mostani mérkőzésnek az volt a pikantériája, hogy az Előre a szezont azzal a Schindler Szabolccsal kezdte meg, aki immáron az angyalföldieket irányította.

A piros-kék mezes hazaiak rögtön bekezdtek: a 2. percben Szivacski Donát jobb oldali beadásába Bora György ért bele, ami veszélyesen vágódott a léc alá, de Uram János bravúrral védett. A szöglet után Balajti Ádám lőtt 18 méterről, de egy védő kivágta a labdát az ötösről. A másik oldalon Horváth Péter 17 méteres lapos lövését védte vetődve Jova Levente.

A 9. percben egy bal oldali szögletet végezhetett el Balajti, de labdáját a rövid saroknál kifejelte egy védő. A Vasas offenzív játéka a 12. percben góllá érett: a magyar válogatott Pátkai Máté labdájával Radó András lépett ki a felező vonaltól, majd 15 méterről Uram mellett a jobb alsó sarokba lőtt (1-0).

A 13. percben Szabó Péter rögtön egyenlíthetett volna, de a Jova Levente felett átívelt labda a kapu fölé szállt. A 18. percben ismét veszélyeztetett a Békéscsaba: az első lövést hárította a kapus, majd a kipattanó labdát Mészáros Márk lőtte mellé. A 22. percben Horváth lőtt 25 méterről, de Jova magabiztosan fogta a labdát.

A 26. percben Bora György sárga lapot kapott a játékvezetőtől az elkésett belépője miatt. Nem sokkal később Radó vezette a labdát a 16-os előterében jobbról balra, majd 12 méterről át akarta ívelni Uram fölött, aki lehúzta a labdát. A 30. percben Király Patrik félmagas beadását Jova fogta. A 45. percben egyenlített a Békéscsaba: Király szögletét Farkas Márk csúsztatta tovább, amit Silye Erik mellől Lukács Raymond 1 méterről a hálóba lőtt, a támadó ezzel megszerezte idei hetedik bajnoki gólját (1-1).

 

A Békéscsaba második félidős támadójátékát most sem érhette panasz

 

A szünetben az angyalföldiek mestere Szatmári Lóránd személyében beküldött egy újabb csatárt Kovács Milán helyére. A második játékrész elején elsősorban mezőnyjáték folyt, majd az 52. percben Feczesin Róbert került gólhelyzetbe, ám fordulásból, 12 méterről a jobb felső sarok mellé bombázott. Az 52. percben Preisinger Sándor is frissített a támadó poszton, hiszen lehozta a defenzív Babinyecz Balázst, helyére Gránicz Patrik állt be a támadósorba, Kitl Miklóst pedig Máris Dominik váltotta.

A 64. percben a szöglet után Szatmári másfél méterről nem találta el fejjel a kaput. Balajti Ádám 65 percet kapott, helyére Hinora Kristóf ált be. A vendégek újra csatárt cseréltek, miután az egyenlítő találat szerzője, Lukács Raymond lejött, a helyére Paudits Patrik állt be. A 71. percben jött a meglepetés: Paudits sarokkal tette tovább a labdát, amire Mészáros Márk érkezett és egy átvétel után a kapu jobb oldalába bombázott (1-2).

A 73. percben Horváth Péter növelhette volna az előnyt, de lövése az oldalhálót találta el. Nem sokáig élvezhette a vezetést az Előre: a 74. percben Hinora finom beadását Pátkai kapásból kapura tette és az Uramról kipattanó játékszert Feczesin Róbert közelről az üres kapuba lőtte (2-2). A Békéscsaba a hajrában újra megtréfálta a Vasast: a 80. percben Szabó az ötösről visszapasszolta a labdát Grániczhoz, aki lövésével eltalálta a lécet, majd a kipattanót Szabó Péter a kapuba fejelte (2-3).

A 85. percben mindkét edző frissített, a csabaiaknál Nagy Sándor helyére Hursán György érkezett, míg a másik oldalon Radót Pekár László váltotta, aki nem sokkal később ziccerbe került, azonban Uram ismét védett. A mérkőzés eredménye már nem változott, az Előre újra győzött és fellépett a tabella 9. helyére, míg a Vasas maradt a 4. pozícióban. A Békéscsaba legközelebb január 31-én játszik tétmérkőzést az FC Ajka ellen hazai pályán, az NB II 22. fordulójában.

 

MESTERMÉRLEG

 

Preisinger Sándor: A mérkőzésen végig felvállaltuk azt, amit akartunk. A támadójátékunk és a védekezésünk rendben volt, de még kicsit zavar az idegesség, amely miatt előjött néhány hiba. Ugyanakkor a Vasas ellen 90 percig nem lehet kontrollálni a meccset. Látszik, hogy elöl kezdünk lehiggadni és hinni abban a munkában, amit napról napra végzünk. A győzelem most óriási dolog, hiszen a Vasas kiemelkedik, amelyhez csapatként fel tudtunk lépni.

Schindler Szabolcs: Nem játszottunk olyan jól, mint korábban. Sokat hibáztunk, de a helyzeteink megvoltak. Az utóbbi hetekben nagyon kevés gólt kaptunk pontrúgásól. Ezekből nem szabad gólt kapni, fegyelmezetlenek voltunk, sajnos ilyen a futball. Keményen dolgozunk továbbra is, hogy elérjük a célunkat.

 

További programok »

FEL