Győzelemmel búcsúztatná az évet az Előre a 63. Vasas-Csaba rangadón

2020. december 12. 07:39 | Hidvégi Dávid

Immáron hatvanharmadik alkalommal csap össze egymással a Békéscsaba 1912 Előre és a Vasas FC vasárnap, a labdarúgó másodosztály 21. fordulójában. A liláknak nagy lendületet adhatott a múlt heti Szeged elleni 4-1-es diadal, míg a fővárosiak 10 veretlen mérkőzéssel a hátuk mögött várják az év utolsó rangadóját. Mindkét együttes győzelemmel zárná az esztendőt.

A Békéscsaba és a Vasas legutóbb augusztus 5-én találkozott egymással az NB II-ben, akkor 1-1-es döntetlen született. A csabaiakat akkor még az a Schindler Szabolcs vezette, aki azóta a budapesti piros-kékek vezetőedzője. A mester mérlege az idei szezonban a Csaba kispadján 3 győzelem és 4 döntetlen volt.

További érdekesség, hogy a Vasasban több olyan játékos van, akik korábban a Viharsarokban játszottak felnőtt vagy utánpótlás szinten, ilyen például Birtalan Botond, Otigba Kenneth, Silye Erik, Viczián Ádám és Jova Levente. A Vasas és a Békéscsaba a másodosztályban 15., összeségében pedig már 63. alkalommal csap össze. A Merkantil Bank Ligában az Előre háromszor, a vendéglátók pedig kétszer győztek, valamint hat alkalommal döntetlen született. A Vasas utoljára 2014. szeptember 20-án tudta legyőzni 3-2-re a Békéscsabát. 

– Ha jól emlékszem ezeken a rangadókon nem nagyon kaptunk ki mostanában, amit igyekszünk folytatni. Tudjuk, hogy a Vasas milyen játékerőt képvisel, és azt is, hogy nagyon régen nem kaptak ki, de igyekszünk ezt megszakítani, hiszen pontokért megyünk Budapestre. Schindler Szabolcs jól ismeri a csapatunkat, de mi is tisztában vagyunk az ő taktikai elemeivel – fogalmazott a vasárnapi mérkőzés előtt a lilák középpályása, Király Patrik.

 

Gránicz gólja után a szegedi kapuban pihan a labda (Fotó: Milyó Pál)

 

Az Előre legutóbb a Szeged-Csanád Grosics Akadémiával játszott hazai pályán és nyert 4-1-re, többek között a 100. meccsén két gólt és gólpasszt jegyző Gránicz Patriknak köszönhetően.

– Örülök a száz mérkőzésnek és annak is, hogy csereként beállva, két góllal és egy gólpasszal segítettem a csapatot. Szeretnék még legalább száz mérkőzést. A vasárnapi nem lesz egy könnyű meccs, de mindenképp pontot akarunk szerezni – mondta a támadó.

A bajnokságban 27 egységgel 11. helyen álló Békéscsaba játékosai pénteken az utolsó előtti edzésükön vettek részt, hiszen a vasárnapi rangadó után téli szünetre vonulnak. A csabaiak legutóbbi győzelmükkel egy 7 meccs óta tartó nyeretlenségi sorozatot szakítottak meg a bajnokságban. A negatív sorozat elsősorban a koronavírus-fertőzéseknek volt betudható, hiszen több meccsen keresztül alig volt egészséges felnőtt labdarúgója az együttesnek. A tíz meccs óta veretlen Vasas az NB II 4. helyén áll 39 ponttal, ugyanannyi egységgel, mint a 2. feljutást érő pozícióban álló Budaörs. Az angyalföldiek nehezen kezdték a szezont, hiszen a 10. fordulóban még csak tizenhatodikok voltak, de végül Schindler Szabolcs irányításával elindult felfelé a csapat.

– Szerencsére a héten már nagyobb terhelést adhattunk a srácoknak, ami remélem segít minket a hétvégén. Egy jó formában lévő Vasasra készülünk, ráadásul nagyon jó a játékosállományuk az NB II-höz képest. Most már látszik, hogy a csapatuk összeállt, hiszen az eredményeik is jönnek – hangsúlyozta Preisinger Sándor vezetőedző.

 A 21. forduló rangadója 19 óra 45 perckor kezdődik az Illovszky Rudolf Stadionban, a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

További programok »

FEL