Szezonbéli utolsó hazai mérkőzésére készül az Előre – galériával

2021. május 8. 13:33 | Hidvégi Dávid

Idei utolsó hazai mérkőzésére készül a Békéscsaba 1912 Előre a labdarúgó NB II-ben! A bajnokságban 15., matematikailag már biztosan bennmaradó lilák ellenfele 7. helyet elfoglaló Szolnoki MÁV FC lesz a 37. fordulóban. A találkozót élőben közvetítjük a közösségi felületeinken, illetve a 7.Tv-n!

Péntek délelőtt borongós időjárás fogadta az Előre labdarúgóit a Kórház utcai stadionban. Az együttes a szezon utolsó hazai mérkőzésére készül, amelyre már a drukkerek is kilátogathatnak. A találkozót kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkezők és a felügyeletük alatt álló kiskorúak tekinthetik meg. Békéscsabán utoljára a 2020. november 4-én lehettek nézők a Budaörs ellen 2-0-ra elveszített mérkőzésen. A kormány ezt követően minden sporteseményre zárt kaput rendelt el Magyarországon a koronavírus-járvány újabb hulláma miatt.

– Sikertelenebb szériában vagyunk, így a hangulat nem olyan, mint a győztes mérkőzések után. Kevés az egészséges játékos is, de mindenki szeretne közülünk jobban szerepelni. Azt gondolom, hogy a játékunkkal az utóbbi hetekben nincs is akkora probléma. A helyzetkihasználásunkon kell javítani, illetve arra lenne szükségünk, hogy hátul nullára hozzuk a mérkőzést, ha így lesz, akkor minden esélyünk megvan arra, hogy győzzünk hétvégén – mondta a mérkőzést megelőzően Király Patrik, akinek a játékára az idei szezonban már nem számíthat a vezetőedző sérülés miatt.

 

(Fotó: Hidvégi Dávid/behir.hu)

 

A Békéscsaba 1912 Előre 41 ponttal a 15. helyen áll az NB II-ben és már biztosan nem eshet ki, függetlenül a hátralévő két forduló eredményétől. Ugyanakkor nincs jó formában, hiszen a legutóbbi öt meccséből négyet elveszített, viszont a Debreceni VSC elleni 4–4-es döntetlen és a jó játék országos visszhangot váltott ki. A Szolnoki MÁV FC ezzel szemben az élmezőnyben a 7. pozíciót foglalja el 54 egységgel. Ráadásul a legutóbbi öt mérkőzéséből hármat megnyert, kettőn pedig döntetlent ért el.

– Utolsó hazai mérkőzés lesz, de nem lett kevesebb gondunk. A Siófok elleni meccs után két-három újabb sérültünk lett, de az a célunk, hogy győzelemmel fejezzük be a szezont. Továbbra sem nagy probléma a csapat összeállítása. Nagyokat nem tudok hibázni, mivel egész héten nyolc játékos tudott végig edzeni. Talán hétvégére lesz tizenegy-tizenkét bevethető mezőjátékos, de legalább lesznek hárman olyanok, akik nem tudják majd végig játszani a mérkőzést. A matek így ki is dobja, hogy kik kezdenek, illetve azt is, hogy körülbelül ki kit vált majd a mérkőzés folyamán. Szeretnénk becsülettel végig küzdeni még ezt a két meccset – ecsetelte a problémákat a csapat szakvezetője, Preisinger Sándor, aki több alapemberére sem számíthat sérülés miatt, ugyanakkor eltiltottja nincs az együttesnek.

 

 

Jelen állás szerint Hursán György, Mészáros Márk, Babinyecz Balázs, Szabó Zsombor, Hodonicki Márk, Pilán Márkó és Király Patrik biztosan nem léphet pályára, míg Máris Dominik, Nagy Sándor, Paudits Patrik, Kovács Ádám, Kitl Miklós és Kasik Ákos játéka is kérdéses, utóbbiak mindannyian résztvettek a csapat pénteki edzésén, eltérő edzésmunkával. A mérkőzést vasárnap 17 órától élőben közvetítjük a 7.Tv-n és a behir.hu közösségi felületein!

 

Galéria

További programok »

FEL