Három hét után újra pályán az Előre – Élőben közvetítjük a DEAC elleni meccset

2021. április 3. 07:31 | Hidvégi Dávid

A válogatott szünet miatt három hét után játszik először tétmérkőzést a Békéscsaba 1912 Előre a labdarúgó NB II-ben! A 13. helyen álló csabaiak a bajnokság utolsó helyezettjét, a DEAC-ot fogadják hazai pályán.

Csütörtökön egy játékosabb edzésen vettek részt a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgói, akiknek különböző technikai feladatokat kellett megoldania. Az együttes az elmúlt három hétben nem játszott tétmérkőzést a válogatott szünet miatt.

– Elsősorban arra használtuk ezt az időszakot, hogy a sérültjeink rendbe jöjjenek és újra százszázalékos állapotban legyenek. Akinek volt lemaradása, most pótolni tudta. A felkészülés alatt tudtunk játszani egy meccset az NB I-es Budafokkal, ugyan 2-0-ra kikaptunk, de szerintem biztató volt a játék – mondta a kérdésünkre a csabaiak középpályása, Kitl Miklós.

A Békéscsaba 29 mérkőzés után a 13. pozíciót foglalja el a bajnokságban 36 ponttal. Az együttes mérlege 9 győzelem, 9 döntetlen és 11 vereség. A csapat vasárnapi ellenfele a DEAC ezzel szemben az utolsó, 20. helyen áll. A debreceniek mérlege 5 győzelem, 1 döntetlen és 23 vereség, valamint az ezzel járó 16 pont.

– Nem hiszem, hogy meglepetést okoznának, a bajnokság ezen szakaszában mindegyik csapat ismeri a másikat. Azt gondolom, hogy még nem adták fel a bennmaradás lehetőségét, ezért egy keményen küzdő csapat lesz az ellenfél. Minden mérkőzésen odateszik magukat, egy-egy gólokkal kapnak ki. A kötelező győzelemnek mondott mérkőzések mindig a legnehezebbek, de most ebben a helyzetben más célunk nem lehet, mint megnyerni minden mérkőzést – fogalmazott a vezetőedző. Preisinger Sándor hozzátette: a felkészülésben volt pihenő és kemény munka is, fizikálisan pedig ott tart a csapat, ahol szerették volna a rövid szünet után.

A Békéscsaba és a DEAC NB II-es bajnoki összecsapását vasárnap 17 órától élőben közvetítjük a 7.Tv-n és a behir.hu online felületein. Az Előre egy hét alatt három mérkőzést játszik majd, hiszen a Debreceni EAC után jövő szerdán a Csákvárt fogadja, majd vasárnap Szentlőrincre látogat. 

 

További programok »

FEL