Békéscsaba-Pécs: Élőben közvetítjük a vidéki futball fellegvárak rangadóját

2021. február 13. 13:56 | Hidvégi Dávid

Vasárnap újabb vidéki rangadó jön a labdarúgó másodosztályban, hiszen két nagy múltú klub találkozik egymással a Kórház utcai stadionban! A Békéscsaba 1912 Előre a bajnokságban harmadik helyen álló, még a feljutásért is versenyben lévő Pécsi Mecsek FC-t fogadja. A találkozót élőben közvetítjük a 7.Tv-n és a behir.hu online felületein.

Pénteken a havas pálya látvány fogadta a játékosokat és a szakmai stábot a Kórház utcai stadionban. Csütörtök este megérkezett a hó, ami másnap délelőtt még mindig esett. A játékosok havas körülmények között készültek a Fű-3-on a Pécs elleni mérkőzésre, amely ellen ősszel 0-0-ás döntetlent játszottak. A találkozó a csapatkapitánynak már biztos, hogy különleges lesz, hiszen a századik bajnoki mérkőzésére készül az Előre színeiben.

– A negyedik évemet kezdtem meg Békéscsabán. Jó élményeim vannak, a család szeret itt lenni. Az első két szezonomban előrébb voltunk, most egy kicsit döcög a szekér, de erre a koronavírus is rányomta a bélyegét – kezdte a Nagy Sándor.

A lilák 2021-ben még nem nyertek mérkőzést az NB II-ben, hiszen az Ajkától hazai pályán 3-0-ra kikaptak, míg idegenben 1-1-et játszottak a Kaposvárral. Az együttes jelenleg 10. a táblázaton.

– Mindenféleképpen a kaposvári játékból kell kiindulni, mert az első meccs nem úgy sikerült, ahogyan szerettük volna. A másodikon már jól néztünk ki, azon szerintem több góllal nyerhettünk volna, de nem sikerült. Most azt a játékot kell játszani, amit Kaposváron elkezdtünk és akkor itthon tudjuk tartani a 3 pontot. Leesett a hó nem tudom, hogy a pálya mennyire lesz alkalmas a játékra, de alkalmazkodni kell hozzá. Az nyer, aki jobban alkalmazkodik – zárta a védő.

A pécsiek idén 2-1-es vereséget szenvedtek a Győr ellen, majd 4-2-re győztek hazai pályán a Kazincbarcika ellen. A Baranya megyeiek a 3. helyen állnak a bajnokságban és versenyben vannak a feljutásért.

– A Pécs egy harcos, eléggé agresszív csapat. Meglátjuk, hogy a körülmények milyenek lesznek, hogy egyáltalán futball lesz-e vagy csak birkózás. Mindenesetre mi úgy készülünk, hogy futballmeccs lesz, aztán az időjárás eldönti, hogy mi lesz velünk a továbbiakban. Innentől kezdve túlzott szakmai elvárások nem hiszem, hogy ezen a pályán lehetnek. Begyakoroltunk dolgokat, amik az előző mérkőzésen működtek, de Kaposváron olyan pálya volt, amelyen lehetett futballozni. Ha most ez a játéktér is olyan lesz, mint amit a héten a Magyar Kupában láttunk Dorogon és a többi mérkőzésen, akkor nem hiszem, hogy szakmai dolgokba bele lehet menni, hanem rúgd és fuss lesz, meg harc – fogalmazott a vezetőedző.

Preisinger Sándor továbbra sem számíthat Hursán György, Gránicz Patrik, Hodonicki Márk, Pilán Márkó és Mészáros Márk játékára sérülés miatt, Király Patrik és Lukács Raymond pedig az egy mérkőzéses eltiltását tölti.

A két együttes egymás elleni mérlegét vizsgálva, mindkét osztályban a Pécs felé billen a mérleg nyelve. Az 1974 óta lejátszott negyvennégy első osztályú meccsből húsz alkalommal a pécsiek, tizenötször a csabaiak győztek, kilencszer pedig döntetlen eredmény született. A másodosztályban mindössze háromszor találkoztak a felek, ahol egyszer a vendégek tudtak győzni, a másik két alkalommal pedig pontosztozkodás volt. A két csapat összecsapásai alkalmával, csupán három alkalommal (1978, 1986 és 2020) nem született gól.

 

Galéria

 

A Békéscsaba 1912 Előre – Pécsi MFC találkozót vasárnap 14 órától élőben közvetítjük a 7.Tv-n és a behir.hu online felületein.

További programok »

FEL