Labdarúgás: Vasárnap jön a lila-fehér rangadó a Kórház utcában

2021. október 23. 14:53 | Hidvégi Dávid

Hazai pályán, lila-fehér rangadóval folytatja szereplését a labdarúgó NB II 13. fordulójában a Békéscsaba 1912 Előre! A tabellán 18. helyen álló viharsarkiak ellenfele a frissen feljutó, 2. pozíciót elfoglaló Kecskemét lesz.

Pénteken már javában a hétvégi mérkőzésre készültek a Békéscsaba játékosai. A lilák a válogatott szünetet követően, múlt vasárnap 2–2-es döntetlent játszottak a Siófok otthonában. Az e heti ellenfél az a Kecskemét lesz, amely nyáron jutott fel az NB III-ból. A Bács-Kiskun megyeiek villámrajtot vettek a másodosztályban, hiszen tizenkét forduló után 25 ponttal a második helyen állnak.

– A győzelem nagyon kellene a csapatunknak, mivel nagyot dobna rajtunk. Az előző meccsen nem sikerült a győzelem, amit eléggé sajnálunk, mivel benne volt a meccsben a siker. A mérkőzésnek voltak rossz periódusai is, de összességében meg kellett volna nyerni. A vasárnapi meccsre mindenki száz százalékosan koncentrál. Szerintem jó formában és állapotban vagyunk. Az edzéseken is mindenki oda teszi magát, úgyhogy hétvégén nyernünk kell – fogalmazott az Előre csapatkapitánya, Nagy Sándor, aki 2008-ban ikertestvérével Nagy Józseffel együtt játszott a KTE-ben, még 20 évesen.

Az Előre vezetőedzője profi pályafutása végén a Kecskemét védőjátékosa volt, illetve jól ismeri a vendégek trénerének labdarúgásról alkotott filozófiáját, hiszen Szabó István korábban az edzője volt. Schindler Szabolcsék videózásokkal is készültek az ellenfélből, ezek alapján egy stabilan védekező, a kontratámadásokat jól végrehajtó csapatra számítanak.

– Azt, hogy milyen játékerőt képviselnek azt szerintem mindenki látja. Masszívak, jó futballt játszanak, több mérkőzésüket láttam. Azt is ki kell emelni – bár keveset beszélnek róla – hogy majdnem teljes keretátalakítás volt náluk, így rengeteg jó játékos érkezett, akik magabiztosan játszanak ebben az osztályban. Mindezt az eredményekből is lehet látni. Az a kicsi még nálunk hiányzik, remélem ha még koncentráltabbak leszünk és a játékosok még jobban betarják a taktikai utasításokat, akkor minél előbb elkezdjük a pontgyűjtést, hiszen ez a legfontosabb. Jelen pillanatban azt látom, hogy a győzelem hiányzik, de az nagyon – emelte ki a csabaiak szakvezetője.

Az Előre 12 lejátszott meccs után 8 ponttal a 18. helyen áll a bajnokságban, mérlege 1 győzelem, 5 döntetlen és 6 vereség. A Békéscsaba – Kecskemét mérkőzés vasárnap 17 órától kezdődik a Kórház utcai stadionban. Az összecsapást kedden 21 órától felvételről láthatják a 7.Tv-n!

További programok »

FEL