Újra pályán az Előre! Vasárnap a Dorog jön a Kórház utcai stadionba

2022. január 28. 16:56 | Hidvégi Dávid

Négy hetes a felkészülésen van túl a Békéscsaba 1912 Előre, amely vasárnap labdarúgó NB II-ben a Doroggal játszik. Schindler Szabolcs együttese a 13. helyről várja folytatást.

Az együttes január 4-én, hétfőn kezdte el a felkészülést a tavaszi szezonra, a játékosok azonban a háromhetes téli szünetre is kaptak egyéni edzéstervet a szakmai stábtól. A felkészülés első felében az erőnlét került a középpontba, a csapat először hazai környezetben tréningezett, majd egy algyői edzőtáborban folyatta a munkát. A bajnoki folytatás előtti két hétben már a taktikai elemeken és a frissítésen volt a hangsúly a felkészülési mérkőzéseken. A felkészülés, azonban nem volt zökkenőmentes.

– Volt már jobb és egyszerűbb felkészülésünk több szempontból is. A betegségek miatt nem tudtuk teljes létszámmal edzeni és ezáltal az edzőmérkőzéseken sem tudtuk abban a felállásban, illetve szisztémában játszani, amiben szeretnénk. Most már úgy gondolom, hogy kezdünk kiegyenesedni és nem lehet kifogásunk a hétvégén – mondta Király Patrik, a csapat rutinos játékosa.

A csapat keretében történtek változások: Laky László és Kovács Ádám távozott, utóbbi játékos Nyíregyházára igazolt, míg Bor Dávid érkezett az együtteshez. A bajnokságban 13. Békéscsaba, a tabellán 7. helyen álló Dorogi FC-t fogadja hazai pályán, amely csapattól ősszel vendégként 2–1-es vereséget szenvedett. A szezon közben Békéscsabára visszatérő vezetőedző, Schindler Szabolcs szeretné csapatával folytatni azt a jobb sorozatot, amelyet az ősz végén elkezdett. Mint mondta: ősszel nem mindig úgy alakultak a hazai mérkőzéseik, mint ahogyan azt eltervezték, így reméli tavasszal javítanak ezen ebben a kiegyenlített mezőnyben.

– A Dorog szerintem jó csapat, bár sokan másképpen vélekednek. Nem véletlenül vannak ott ahol, sok pontot szereztek. Edzőjükkel, Fenyvesi Lacival dolgoztam együtt nagyon jó munkát végez, ősszel erőn felül teljesítettek. Nekik nem kell idegeskedniük, jóval kevesebb pontunk van, így nekünk más lesz ez a mérkőzés. Mindenképp győzni szeretnénk, de tudjuk azt, hogy egy jó csapattal játszunk, hiszen a Dorog kellemetlen ellenfél – fogalmazott a mérkőzés előtt a vezetőedző.

A Békéscsaba 1912 Előre – Dorogi FC találkozó vasárnap 13 órakor kezdődik a Kórház utcai stadionban, a labdarúgó NB II 21. fordulójában.

További programok »

Sport

Cirkuszban is bombasztikus teljesítmény – ilyenek a csabai légtornászok

Az ALEhopp AirBorn CircusFest egy légtorna verseny, melyet a Richter Safari Park területén található cirkuszsátorban rendeztek meg hétvégén, immár másodjára. Szombatról egy, vasárnapról három aranyat hoztak a Sportolj Békés Megye SE lég-lányai, de a többi színesfém is helyet kapott a nyakakban.
16:08
FEL