Nikola Pantoviccsal kiegészülve készül az Előre a vasárnapi Dorog elleni meccsre

2021. február 27. 10:10 | Hidvégi Dávid

Hazai pályán folytatja szereplését a Békéscsaba 1912 Előre a labdarúgó NB II 26. fordulójában. A lilák 2021-ben még nem nyertek tétmérkőzést, ellenfelük, a Dorog pedig jobb formában várja a találkozót, hiszen ebben az évben még veretlen a bajnokságban. A vasárnapi összecsapást a 7.Tv és a behir.hu élőben közvetíti!

Péntek délelőtt a center pályán készült az Előre, immáron Nikola Pantoviccsal kiegészülve, aki a téli felkészülés folyamán még távozni szeretett volna a klubtól a kevés játéklehetőség miatt. A támadó újra az első csapat rendelkezésére áll, miután megállapodott a klubvezetéssel a közös folytatásról.

– Az ügynökével történt egyeztetés után úgy döntött, hogy ismét felveszi a munkát. A tulajdonossal ezt megbeszélték, itt van az első csapattal, velünk edz, a többit pedig majd meglátjuk – mondta a vezetőedző kérdésünkre a játékos kapcsán.

Az NB II-ben harminckét ponttal a tizenkettedik helyen álló Békéscsaba 2021-ben még nem nyert mérkőzést a bajnokságban, hiszen kétszer kikapott, kétszer pedig döntetlent játszott. A folytatás előtt még a kieső helyen álló Dorog idén veretlen, kétszer győzött, kétszer pedig döntetlent ért el, így feljött a tabella tizenötödik helyére.

– A Dorog nagyon jól kezdte a folytatást, eddig még nem kapott ki idén. Gondolom harcos játékot hoznak, de mi is igyekszünk ugyanazzal a mentalitással pályára lépni, mint eddig. Szeretnénk eredményesebbek lenni, főleg hazai pályán. Az pozitív, hogy ha oda kerülünk a kapu elé és vannak helyzeteink. Akkor lenne baj, ha nem lennének ott. Be kell rúgni a ziccereket – fogalmazott Preisinger Sándor.

 

 

A két csapat egymás elleni meccstörténelme a Békéscsaba felé billenti a mérleg nyelvét. A lilák eddig hét győzelmet arattak a dorogiak ellen, a két döntetlen és a három vereséget mellett. Az első osztályú múltban pedig egy-egy győzelem szerepel mindkét együttes neve mellett. Legutóbb 2020. augusztus 30-án találkoztak a felek az idei kiírásban, amikor 2-0-ra győzött az Előre idegenben.

– A helyzetek megvannak. Igyekszem minél hamarabb formába lendülni. A csapatot is jó formában érzem, de elől még vannak hiányosságaink. Ezt igyekszünk a hétvégén javítani és győzelemmel segíteni a csapatot. Mindenben támogatjuk a fiatalokat, beszélünk velük, segítünk nekik, ha bármilyen problémájuk van. Jó úton haladnak afelé, hogy beverekedjék magukat a kezdőbe – hangsúlyozta a bajnokságban négy gólt szerző Paudits Patrik, aki az előző szezonban még a Dorog játékosa volt.

A csabaiak tartalékos kerettel várják az összecsapást, hiszen Hursán György, Hodonicki Márk, Mészáros Márk, Pilán Márkó, Farkas Márk, Styecz Bence, Bora György és Szabó Zsombor is sérüléssel bajlódik, míg Király Patrik és Máris Dominik az egy meccses eltiltását tölti, miután a Soroksár ellen kigyűlt az öt sárga lapja. A Békéscsaba és a Dorog találkozóját vasárnap 14 órától élőben közvetítjük a 7.Tv-n és a behir.hu online felületein.

 

Galéria

További programok »

FEL