Élőben közvetítjük vasárnap a Békéscsaba-Haladás rangadót

2021. április 17. 18:39 | Hidvégi Dávid

Élőben közvetítjük a Békéscsaba 1912 Előre – Szombathelyi Haladás mérkőzést a labdarúgó NB II 33. fordulójából! A lilák nem várják jó előjelekkel a mérkőzést, hiszen sok a sérültjük, valamint a legutóbbi játéknapon sima 3-0-s vereséget szenvedtek a kiesés ellen menekülő Szentlőrinc otthonában.

A Békéscsaba 40 pontjával a 14. helyről várja a találkozót, míg a Szombathely 47 egységgel a nyolcadik pozíciót foglalja el. A két csapat őszi találkozóján 5-0-s Vas megyei siker született, akkor az Előre a koronavírus-fertőzések miatt tartalék és ifjúsági játékosokkal állt ki.

A csabaiak vezetőedzője a találkozó előtt elmondta: egy agresszív játékstílusú ellenfélre és nehéz mérkőzésre számít. Preisinger Sándor dolgát nem könnyíti meg, hogy a keretből több játékosa is sérüléssel vagy betegséggel bajlódik. 

– Ezer szempontot kell figyelembe venni annál, hogy ki milyen állapotban van. Van olyan sérült, aki lassan visszatért, illetve olyan is, akire már egyáltalán nem tudunk számítani a bajnokság hátralevő részében. Most 14 mezőnyjátékossal készülünk, de még reménykedünk abban, hogy lesz 1-2 olyan ember, aki az orvosi vizsgálatok alapján legalább a padra leülhet – mondta a kérdésünkre a szakvezető.

Hursán György korábbi sérülése miatt műtéten esett át, rehabilitációja több hónapot vesz igénybe. A Csákvár elleni mérkőzésen Babinyecz Balázs súlyos sérülést szenvedett már megoperálták a térdét, így rá is több hónap kihagyás vár. Farkas Márk makacs sérülése időről-időre visszatér, mint ahogy Mészáros Márk problémája is, így állapotuk nem százszázalékos. Máris Dominik is sérülést szenvedett a legutóbbi hazai mérkőzésen, így rá több hetes regeneráció vár. Gránicz Patrik visszatért, de állapota egyelőre 20-30 perc intenzív játékpercet tesz lehetővé, mint ahogy Lukács Raymondé is. Pilán Márkó már pályára lépett második együttes legutóbbi mérkőzésén, de teljes felépítésének folyamata még eltarthat egy darabig. Ilyés Tamás, Czinanó Áron és Fazekas Lóránt ismét edzésbe állhatott, de betegségük miatt állapotuk, ezáltal bevethetőségük egyelőre kérdéses. Hodonicki Márk a sarok-problémája miatt nem teljesen egészséges. A Szentlőrinc elleni idegenbeli mérkőzésen Kasik Ákos is sérülést szenvedett, de a vizsgálatok alapján nem komolyabban.

Az együttesnél már megkezdték a jövő évi keret kialakítását is, amelyről az előző cikkünkben számoltunk be.

A Békéscsaba 1912 Előre és a Szombathelyi Haladás bajnokiját vasárnap 17 órától kizárólag nálunk, a 7.Tv-n és a behir.hu közösségi felületein láthatják!

 

További programok »

FEL