A helyzet nem javult, de sportszerűségből kiáll az Előre a Haladás ellen

2020. október 31. 20:27 | Hidvégi Dávid

Könnyen elképzelhető, hogy a Békéscsaba 1912 Előre éppen csak ki tud állni 11 játékossal a Szombathelyi Haladás vendégeként. Szombaton ugyanis további pozitív teszteredmények születtek a viharsarki egyesületnél, így azokból a játékosokból is kevés maradt, akik pihentek a hétközi kupaforduló alkalmával.

Az NB II-ben szereplő Békéscsaba 1912 Előre keretében alig maradt egészséges játékos a koronavírus-járvány és a sérülések miatt. A csapatnál gyakorlatilag nullára csökkent edzésmunka, amely helyét a folyamatos tesztelés és a bizonytalanság vett át. A mizéria a csákvári túra után kezdődött a Szentlőrinc elleni mérkőzéssel, amely előtt két teszt is pozitív eredményeket hozott. A csapat ugyan itt még 15 játékosát betutatta nevezni az első csapatból – további négyen ifisták voltak – közülük sem volt mindenki egészséges, mert sérülten vállalta a találkozót. A lilák 3-0-s vereséget szenvedtek, amely mérkőzésen Preisinger Sándor sem lehetett ott eltiltás miatt. A vezetőedző a soron következő kupa meccset is kihagyta családi okok miatt.

A Magyar Kupában már tizenhárom ifjúsági labdarúgót nevezett az Előre, akiket a harmadik számú kapus, Krnács Richárd egészített ki. A klub halasztani akart, de a DVTK ehhez nem járult hozzá. A keretből akkor tizenketten voltak vírusosak, a többiek sérülésből vagy még a hétvégi meccsből lábadoztak. A fiatalok hősiesen helytálltak, így a Békéscsaba 3-0-val megúszta a Diósgyőr elleni meccset, de egyúttal kiesett a kupából. 

A Békéscsaba egyelőre még a 4. helyen áll az NB II-ben, mérlege eddig 6 győzelem, 5 döntetlen és 2 vereség, valamint az ezzel járó 23 pont. A liláknak nehéz feladatuk lesz, hiszen pénteki tesztek szombatra újabb pozitív eredményeket hoztak. A felnőtt csapatból így Preisinger Sándornak alig maradt bevethető játékosa a vasárnapi bajnokira. Szombathelyre így jó pár U19-es labdarúgónak kell utaznia. A helyzetet nehezíti, hogy a stáb nem válogathat a megyei második csapatból sem, mert az szombaton játszott bajnokit Orosházán, amit sikeresen megnyert 5-3-ra. Azon a találkozón szerepet kapott az első csapat egyik játékosa, Lászik Milán is. A klubvezetők természetesen megpróbáltak halasztást kérni, de a Szombathelyi Haladás sem járult ehhez hozzá.

Vasárnap a 46. Haladás–Békéscsaba mérkőzés következik, melyből a másodosztályban egészen pontosan az ötödik. Az NB II-ben eddig háromszor nyert a Szombathely és egyszer született döntetlen. Az első osztályban ennél jóval többször találkoztak egymással, de a mérleg nyelve itt is a hazaik felé billen. 41 meccsből 16-szor nyert a Haladás, 15-ször a Békéscsaba, a maradék tíz összecsapás pedig értelemszerűen döntetlennel végződött. A zöld-fehérek jelenleg nyolcadikok, de mindössze három pont a lemaradásuk a Békéscsabával szemben. A Haladás ráadásul jó sorozatban van, hiszen szeptember 27-e óta nem kapott ki, valamint otthon mindössze 4 gólt kapott. A vas megyeik legeredményesebb játékosa a hat gólós Medgyes Zoltán, míg a csabaiaknál az öt találatos Lukács Raymond, de jelenleg ő nem bevethető. Színes lapok miatti eltiltott egyik csapat keretében sincs. A lilák ezt követően szerdán otthon játszanak a Budaörssel majd jövő vasárnap Debrecenbe utaznak a nagy rivális DVSC-hez.

További programok »

Sport

Atlétika: Csabai futó is szerepet kap a csapat Eb-n

A hétvégén rendezik az atlétikai csapat Európa-bajnokságot, amelynek harmadik vonalában a magyar együttes is harcba száll a feljutásért a bulgáriai Stara Zagorában. A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club színeit Nadj Levente képviseli majd a viadalon a 4x400 méteres váltóban.
12:11
FEL