Esélyük sem volt: 5 góllal ütötte ki a Haladás a tartalékos Előrét

2020. november 1. 19:40 | Hidvégi Dávid

Nehéz helyzetben várta a Békéscsaba 1912 Előre a Szombathelyi Haladás elleni mérkőzést a labdarúgó NB II 14. fordulójában. A lilák legnagyobb félelme beigazolódott, a koronavírus-fertőzések miatt tartalékosan felálló csapat nagy vereségbe szaladt bele, így oda az idegenbeli veretlenségi széria is.

Merkantil Bank Liga NB II. 14. forduló

SZOMBATHELYI HALADÁS-BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 5-0 (2-0)

Szombathely, Szombathelyi Haladás Stadion, 1136 néző  Vezette: Barna Gábor

HALADÁS: Verpecz István – Mocsi Attila, Devecseri Szilárd (Doktorics Áron 67.), Németh Milán – Csilus Tamás (Schuszter Roland 58.), Kiss Bence (Németh Márió 46.), Holdampf Gergő, Debreceni Zalán – Medgyes Zoltán (Tóth Barna 58.), Rácz Ferenc (Kállai Kevin 74.), Horváth Olivér. Vezetőedző: Mátyus János.

BÉKÉSCSABA: Czinanó Áron – Csicsely Dominik, Zelik Csaba, Tóth Bence (Kasik Ákos 62.), Bónus Marcell – Sipaki Patrik, Fazekas Lóránt, Pilán Márkó, Hodonicki Márk – Horváth Péter, Nikola Pantovic. Vezetőedző: Preisinger Sándor.

Sárga lapok: Csicsely Dominik (46.), Csilus Tamás (53.)

Gólszerzők: Medgyes Zoltán (21.), Kiss Bence (36.), Horváth Péter (55., öngól), Rácz Ferenc (69.), Tóth Barna (77., büntető)

A Békéscsaba a 11 kezdőjátékos mellett mindössze egy mezőnycserével és egy cserekapussal állt ki a mérkőzésre, amelynek elsősorban a koronavírus-fertőzések és a sérülések az okai. A 13 labdarúgó közül hatan az U19-es csapatból érkeztek, akik már a Diósgyőr elleni hétközi 3-0-ra elvesztett Magyar Kupa mérkőzésen is szót kaptak. A szombathelyieknél is akadtak hiányzók, a korábban sérült Bosnjak Predrag viszont már a cserepadon foglalt helyet. A kialakult helyzet ellenére a csabai klubvezetésnek nem sikerült elintéznie a találkozó elhalasztását.

Ahogy az várható volt, a vasiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, a fiatalokkal felálló vendégek védekezésre rendezkedtek be. Az első helyzetre 14 percet kellett várni, amikor hazaiak kerültek nagy helyzetbe, de Mocsi Attila jobb oldali beadását Hortváth Olivér tíz méterről fölé lőtte. Nem sokkal később a szombathelyiek legeredményesebb játékosa, Medgyes Zoltán éppen, hogy fölé lőtt, de a 21. percben már nem hibázott. Rácz Ferenc jobb oldali beadását Medgyes gyönyörű mozdulattal, félfordulattal 12 méterről a jobb sarokba lőtte (1-0). Három perccel később megint a zöld-fehérek veszélyeztettek, de Holdampf Gergő lövése fölé szállt. A 34. percben Horváth Olivér 24 méterről, kissé jobbról, a jobb sarok felé tartó lövését védte bravúrral Czinanó Áron. Két perc múlva megduplázták az előnyüket a hazaiak, Csilus Tamás tette le a labdát Kiss Bencének, a középpályás középről, 19 méterről kilőtte a jobb sarkot (2-0). Az első békéscsabai helyzetekre a félidő végéig kellett várni, először Horváth Péter közeli fejesét védte bravúrral Verpecz István, majd fél perc múlva Bónus Marcell lövését hárította.

 

A második félidő is a Haladásról szólt

 

Az első tíz percben egyik csapat sem veszélyeztetett, de az 54. percben ismét megtalálta az utat a hálóba a Haladás, méghozzá békéscsabai segítséggel. Rácz passzolt Németh Milánhoz, a védő bal oldali beadását Horváth Péter öt méterről a saját kapujába vágta (3-0). A 61. percben a csereként beálló Németh Márió 19 méteres szabadrúgása a sorfalról a felső lécre, onnan szögletre pattant. A 69. percben ismét gólt jegyeztek a hazaiak, egy kipattanó labda Rácz elé került, a támadó 15 méterről kilőtte a bal sarkot (4-0). Tíz perccel később beadta a kegyelem döfést a Előrének a Haladás. A csereként beállt Tóth Barnát buktatta az egyik csabai a tizenhatoson belül, a büntetőt a sértett a bal sarokba helyezte (5-0). A lilák a vereségükkel visszacsúsztak a negyedik helyről a nyolcadikra és elvesztették az idegenbeli veretlenségüket.

 

Mestermérleg

Preisinger Sándor: Egyik hozzászólásom sem sportszakmai, mert egy ilyen mérkőzés után teljesen felesleges lenne szakmai dolgokról beszélni. Nagyon büszke vagyok a 13 játékosomra, akik a hatórás busztúrát követően ilyen derekasan helytálltak és végigharcolták a mérkőzést. Ugyanakkor dühítő, hogy nem sikerült elhalasztani a találkozót.

Mátyus János: Szeretnék gratulálni a Békéscsabának, a stábjának, hiszen jól helytálltak a mérkőzésen. Gyógyulást szeretnék kívánni a betegeiknek, de ugyanezt kívánom a mi betegeinknek és sérültjeinknek is. Szeretnék gratulálni a saját játékosaimnak is, hiszen úgy álltak hozzá a mérkőzéshez ahogyan kell. Rengeteg akciót vezettünk és szép gólokat lőttünk. Úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk.

További programok »

Sport

Úszás: A gyulai Veres Laura és a békéscsabai Bohus Richárd is az olimpián

Amennyiben a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) jóváhagyja, 36 magyar úszó és két nyíltvízi úszó indulhat a tokiói olimpián - így döntött a Magyar Úszó Szövetség elnöksége. A csapatba került a Gyulai Várfürdő versenyzője, Veres Laura, aki a 4x200 méteres gyorsváltóban szerepelhet, míg a békéscsabai születésű, a BVSC-ben versenyző Bohus Richárd 100 háton ugorhat medencébe.
10:30
FEL