Jön a Csaba-Szeged – Élőben közvetítjük a 46. dél-alföldi rangadót

2023. március 1. 16:20 | Hidvégi Dávid

Élőben közvetítjük a 46. dél-alföldi rangadót vasárnap 14 órától a 7.Tv-n és a legnépszerűbb videómegosztó oldalon a behir.hu csatornáján. A Békéscsaba 1912 Előre és Szeged-Csanád Grosics Akadémia ezúttal a labdarúgó NB II 26. fordulójában csap össze.

A pontvadászatban 26 ponttal 18. helyen álló Békéscsaba 1912 Előre ellenfele az ősi rivális Szeged-Csanád Grosics Akadémia lesz vasárnap. A Csongrád-Csanád vármegyei együttes jelenleg a tabella 6. pozícióját foglalja el 39 egységgel. A két együttes ősszel egy fordulatos mérkőzésen 3–3-as döntetlent játszott egymással. A csapatok ellentétes célokért küzdenek, míg a Békéscsaba szeretné elkerülni a kiesést, lehetőleg rájátszás szükségessége nélkül – ehhez a 15. helyen kellene végeznie –, a Szeged szeretné elcsípni a dobó harmadik fokát, amihez le kellene dolgoznia az öt pontos hátrányát a Péccsel szemben. Tehát a tét ezúttal sem kicsi, a játékosok már csak presztízsből is nyerni szeretnének és ha sokan kilátogatnak a stadionba, akkor még a hangulat is parázs lehet.

A Békéscsaba és a Szeged története során eddig 45 alkalommal találkozott egymással bajnoki tétmérkőzésen. Igaz a történeti visszatekintések a két csapattal kapcsolatban nem egészen egyértelműek, hiszen a szegediek hovatartozását nem mindenki szemléli egyformán, ráadásul a klub névváltozásai miatt sem teljesen tiszta a kép. A Szeged és a Békéscsaba a két világháború közötti számtalan délkerületi bajnoki összecsapást követően 1945-1991 között tizennégyszer találkozott egymással az NB I-ben, 1949 és 2022 között pedig még harmincegyszer a másodosztályban, és ezeken a találkozókon kezdetben még a szegediek szerepeltek jobban.

 

 

Az összesített NB I-es és NB II-es bajnoki mérleg szerint a vasárnapi összecsapás előtt a szegediek 15 bajnoki győzelemnél tartanak, míg a csabaiak 18-nál, 12 találkozón pedig döntetlen született. A Szeged egészen sokáig, 30 évig nem nyert tétmérkőzést Békéscsabán, ez a rossz sorozata 2021. augusztus 1-jén tört meg, amikor Germán Tamás büntetőjével a csapat 1–0-ra győzött a Kórház utcában. A rutinos támadó az idény végén szögre akasztotta a stoplist, jelenleg az együttes csapatmenedzsere.

A Békéscsaba 1912 Előre - Szeged-Csanád Grosics Akadémia rangadót a Merkantil Bank Liga 26. fordulójából vasárnap 14 órától élőben közvetítjük a 7.Tv-n és a legnépszerűbb videómegosztó oldalon a behir.hu csatornáján. Ezzel azok is megtekinthetik ezt fontos találkozót, akik nem tudnak kilátogatni a stadionba.

További programok »

FEL