Labdarúgás: Germán Tamás büntetője döntött a 43. dél-alföldi rangadón

2021. augusztus 1. 21:06 | Papp Ádám Sándor

Vasárnap este a Szeged-Csanád Grosics Akadémia elleni 43. dél-alföldi rangadóval kezdte meg a 2021/22-es NB II-es bajnoki idényt a Békéscsaba 1912 Előre.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–SZEGED-CSANÁD GA 0–1 (0–0)
Békéscsaba, 1630 néző. Vezette: Takács János (Szilágyi Norbert, Tőkés Róbert)
BÉKÉSCSABA: Krnács – Puskás (llyés, 81.), Bora, Albert, Fazekas, Mikló – Horváth P., Nagy S. (Kovács Á., 69.), Varga Sz. – Paudits (Gránicz, a szünetben), Lukács (Máris, 56.). Vezetőedző: Preisinger Sándor
SZEGED-CSANÁD GA: Molnár-Farkas – Ódor, Temesvári, Tóth G., Mohl – Simon (Farkas A., 76.), Germán (Haruna, 63.), Dobronoky (Lestyán, 85.), Gajdos (Kóródi, 76.) – Gréczi (Kővári, 63.), Kovács M. Vezetőedző: Dragan Vukmir

Gólszerző: Germán (61., 11-esből) 

A találkozó első helyzetét a Békéscsaba a 3. percben alakította ki, miután egy balról érkező beadás után maradt egyedül Lukács Raymond, aki nem tudta jól eltalálni a labdát és öt méterről a kapu fölé lőtt. A 9. percben a korábban Békéscsabán is játszó Gréczi Márton veszélyeztette a hazaiak kapuját, a játékos mintegy húsz méterről tüzelt, lövése a felsőlécet találta el. A 18. percben az Előre szerzett labdát a vendégek tizenhatosának előterében, Varga Szabolcs beadását követően Paudits Patrik a kapu mellé lőtt. Hat perccel később a vendégek veszélyeztettek ismét, Kovács Milán mintegy 18 méterről lőtt, Krnács Richárd magabiztosan védett. A 29. percben egy békéscsabai támadás után Varga Szabolcs lőtt mintegy 20 méterről, a lapos kísérlet azonban a vendégek kapuja mellé ment. A félidő hátralévő részében már egyik kapu előtt sem alakult ki komolyabb lehetőség, a csapatok gólnélküli döntetlennel vonultak az öltözőbe.

 

(Fotó: Milyó Pál)

(Fotó: Milyó Pál)

 

A Békéscsaba vezetőedzője a szünetben Paudits Patrik helyett Gránicz Patrikot küldte a pályára a második félidőre. A játékrész első helyzete a csereként beálló csabai támadóé volt, aki az 50. percben a tizenhatos sarkáról tüzelt, a vendégek kapusa azonban hárította a kísérletet. Az 52. percben szabadrúgáshoz jutott a Szeged, Germán Tamás lőtt mintegy 25 méterről, Krnács azonban könnyedén védett. Az 56. percben Máris Dominik érkezett csabai oldalon, Lukács Raymond számára ért véget a mérkőzés. Egy perccel később a vendégek előtt adódott lehetőség, Gréczi kapásból lőtt a hazai kapu felé: a labda egy csabai védő blokkjáról azonban az alapvonalon hagyta el a játékteret. Beszorította a Békéscsabát a Szeged, az 58. percben Krnács egy beívelt labdához szaladt ki, a hálóőr szabálytalan volt a vendégek csatárával szemben, a játékvezető pedig habozás nélkül a büntetőpontra mutatott. A tizenegyest Germán Tamás végezte el, aki magabiztosan a jobb felső sarokba lőtte a játékszert (0:1).

A 69. percben Preisinger Sándor cserélt: Nagy Sándor helyett Kovács Ádámot küldte a játéktérre. Négy perccel később ismét Gránicz volt veszélyes a szegedi kapura, a támadó 20 méterről lőtt és a vendégek egyik játékosáról éppen csak a kapu fölé pattant a labda. A 78. percben a vendégek megduplázhatták volna előnyüket, Kóródi Nándor vihette rá Krnácsra a labdát egy kontratámadás után, a csabai hálóőr azonban lábbal védte a ziccert. A helyzetet követően ismét cserélt a házigazda: Ilyés Tamás érkezett Puskás Gábor helyére. A 85. percben Gránicz löbbölte be a labdát a vendégek kapuja elé, a lepattanóra startolt rá Kovács Ádám, aki elesett a kivetődő szegedi kapus szorításában. A játékvezető egyből a csabaiak játékosa felé vette az irányt és felmutatta neki a sárga lapot színészkedés miatt. Két perccel később egy balról érkező éles csabai beadás után Gránicz kisodródott helyzetből kanalazta a szegedi kapu irányába a labdát, a lövés azonban csak az oldalhálót zörgette meg. A hosszabbítás már nem hozott helyzetet, így a Szeged-Csanád Grosics Akadémia Germán büntetőjével győzte le a Békéscsabát.

A viharsarki együttes legközelebb augusztus 8-án vasárnap lép pályára a labdarúgó NB II-ben. Az Előre akkor 17 óra 30 perctől a Dorogi FC otthonában szerepel.

Galéria

További programok »

FEL