Labdarúgás: emberhátrányban, de győzelemmel kezdett az Előre Szegeden

2020. augusztus 2. 21:03 | Papp Ádám Sándor

Győzelemmel kezdte az új szezont a Békéscsaba 1912 Előre együttese! A lilák a Merkantil Bank NB II Liga 1. fordulójában a Szeged-Csanád Grosics Akadémia otthonában léptek pályára, ahol Schindler Szabolcs együttese 2:1-re diadalmaskodott.

A lilák a következő névsorral kezdték a mérkőzést: Uram János, Nagy Sándor, Mészáros Márk, Lukács Raymond Barna, Nikola Pantovic, Szabó Péter, Szalai Dániel, Király Patrik, Babinyecz Balázs, Bora György, Paudits Patrik. A cserepadon ezúttal Ribánszki László, Hursán György, Gránicz Patrik, Máris Dominik, Kovács Ádám Tibor, Hodonicki Márk és Oláh László Dávid kapott helyet.

A Szent Gellért Fórumban megrendezett mérkőzés első helyzetét a hazaiak dolgozták ki, a 2. percben Uram János védte a szegediek fejesét. Két perc múlva az Előre is próbálkozott, Paudits lövése azonban a léc fölé szállt. Az első húsz percet követően kiegyenlített volt a találkozó, mindkét kapu előtt kisebb helyzetek voltak csupán feljegyezhetőek. A 23. minutumban Grumic ziccerét vágta ki a vendég kapu elől Nagy, majd a 27. percben Király helyzete maradt ki a házigazda kapus szerencsés mozdulatát követően. A 35. percben ismét Király lövését követően izgulhatott a közönség, de a hazaiak hálóőre a léc fölé tolta a kísérletet. 

A második játékrész első 10 percében tapogatózott a két csapat. Egészen az 58. percig, amikor a vendégek veszélyeztettek: egy kiugratást követően Lukács higgadt maradt és belőtte a vezetést jelentő csabai gólt (0-1). A találatot követően mindkét vezetőedző cserékkel operált, a Szeged egyértelműen az egyenlítésért küzdött, míg a vendégek az előny megtartására helyezték a hangsúlyt. A 73. percben Kovács szabálytalan belépőjét követően büntetőhöz jutott a hazai gárda, amelyet Uram hárítani tudott, így nem jött össze az egyenlítés a szegedieknek. Alig tíz perccel később egy vitatható szituációt követően megkapta második sárga lapját Nagy, így 10 emberre fogyatkozott a Békéscsaba. A 84. percben Germán szabadrúgása csattant a kapufán, majd alig egy minutummal később a csereként beálló Máris ugrott ki a hazai védők közül és higgadtan gurította el a hazai hálóőr mellett a labdát, ezzel pedig megduplázta az Előre előnyét (0-2). A mérkőzés hátralévő perceiben a hazaiak próbáltak szépíteni, amely a 93. percben Takács révén, egy pontrugást követően sikerült is (1-2). Ezt követően azonban nem változott az eredmény és a Békéscsaba 1912 Előre 2:1-s győzelemmel kezdte meg a labdarúgó NB II. 2020/2021 szezonját. 

A lilák legközelebb augusztus 5-én szerdán, 14:45 perckor lépnek pályára, amikor Schindler Szabolcs gárdája a Vasas FC együttesét fogadja a Kórház utcai stadionban.  

 

További programok »

FEL