Kulcsjátékosok távozhatnak a Békéscsaba 1912 Előrétől

2021. április 17. 12:10 | Hidvégi Dávid

Közelítünk a 2020/21-es szezon végéhez, így tavasszal már fel-fel röppennek pletykák a klubok környékén az érkező, a szerződést hosszabbító, illetve adott esetben távozó játékosokról. A labdarúgó NB II-ben szereplő, jelenleg 14. helyen álló Békéscsaba 1912 Előrénél már megkezdődtek a mozgolódások.

A Békéscsaba 1912 Előre klubvezetése már megkezdte a következő szezon keretének kialakítását - adta hírül az együttes hivatalos weboldala. Az már biztos, hogy a lejáró szerződésű játékosok közül az időközben első számú kapussá avanzsáló Krnács Richárd marad a csapatnál, miután szerződést hosszabbított, mint ahogyan a középpályán rendszerint kezdőben helyet kapó Szabó Péter is. Jól haladnak a tárgyalások és már létrejött a szóbeli megállapodás a jelenleg sérült Hursán Györggyel.

Uram János és Király Patrik az elmúlt években a Békéscsaba meghatározó játékosai voltak, a klub ajánlatot tett nekik a folytatásra, de egyelőre egyikőjük sem hosszabbította meg a nyáron lejáró kontraktusát, így elképzelhető, hogy az utolsó mérkőzéseiket játszák Előre mezben. Sőt, a 20 esztendős kapus már egy ideje a kezdőből is kikerült. Nikola Pantovic téli álláspontja végül nem változott, hiszen távozni szeretne, de jelenleg érvényes szerződéssel rendelkezik és ügyében még nem született végleges döntés. Fazekas Lóránt és Tóth Péter a Budapest Honvéd FC kölcsönjátékosaként szerepel a liláknál, a megállapodásuk 2021. június 30-ig szól, ugyanakkor az ő sorsukról még nem született döntés.

A klub szeretné az állandóságot fenntartani és ebben az évben sem szándékozik túl nagy játékosmozgást végrehajtani, mindenképpen szeretné az együttes magját egyben tartani, a hiányposztok megerősítésére viszont mindenképpen szükséges néhány játékost igazolni. Továbbra is folytatódik a helyi kötődésű és elsősorban saját nevelésű labdarúgók beépítése és áramoltatása a felnőtt csapat irányába és amennyiben lesznek olyan fiatal, tehetséges játékosok, akik érdemesek a magasabb szinten való szereplése, kaphatnak majd profi szerződést. 

További programok »

FEL