Új érkező és távozó, valamint egy ismerős arc a Korház utcában

2022. július 30. 12:48 | Hidvégi Dávid

Mint ahogyan arra számítani lehetett a labdarúgó NB II-ben szereplő Békéscsaba 1912 Előre újabb bejelentéseket tett a keretét illetően. Az új játékosok már ott lehetnek a vasárnapi Pécs elleni bajnoki mérkőzésen is.

A csabai klub hivatalos oldalán tette közzé, hogy visszatért Békéscsabára Szalai Dániel, aki korábban öt évig szolgálta az együttest, annak egyik kirobbanthatatlan alapembere volt.  25 éves játékos a 2020/2021-es idényben az első osztályban szerepelt, majd Zalaegerszegről Budafokra igazolt és most ismét a lila-fehér csapatot erősítheti a 2022/2023-as bajnoki szezontól. A jobblábas, elsősorban jobb szélen bevethető játékos 121 másodosztályú, 27 elsőosztályú, valamint 13 Magyar Kupa mérkőzéssel a háta mögött jókora tapasztalatot gyűjtött, amit biztosan kamatoztatni tud az NB II-es mezőnyben is.

Információink szerint a Békéscsaba a továbbiakban nem számít a 27 esztendős Varga Szabolcs játékára, aki az együttes színeiben 22 NB II-es bajnoki és 4 Magyar Kupa találkozón lépett pályára. A szélsőként bevethető játékos gólt nem szerzett lila-fehér színekben, 3 asszisztott viszont jegyzett. A hírek szerint a másodosztályú Budafokon folytatja, ahonnan Szalai érkezett.

Brlázs Gábor a stábjával a fiatalítást is előtérbe helyezi, így nem meglepő, hogy a klub egy 19 esztendős labdarúgót is igazolt Czékus Ádám személyében. A vajdasági származású, kishegyesi születésű játékos Gyulán, a Grosics Akadémián kezdte magyarországi pályafutását, ahonnan tehetségét látva 2017-ben leigazolta a Budapest Honvéd. A játékos az utóbbi években a Ferencváros utánpótlásában nevelkedett, de a tavalyi szezonban már a felnőttek között, a Fradi II-ben is játszott az NB III-ban. Mindent összevetve számára sem lesz újdonság a Békés megyei közeg.

 

További programok »

Sport

Négyes döntőben küzd a megyei amatőr válogatott

A békési válogatott sikeresen vívta meg a gyulai, regionális selejtezőt az MLSZ által szervezett területi, amatőr válogatottak országos nagypályás tornáján. A ceglédi négyes döntőben Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron és Baranya legjobbjai lépnek pályára.
2023. december 8. 16:34
FEL