Labdarúgás: Király Patrik távozik az Előrétől

2022. május 29. 13:04 | Hidvégi Dávid

A Békéscsaba 1912 Előre 29 esztendős középpályása a közösségi oldalán tette közzé, hogy távozik a klubtól. A játékos 2013-ban mutatkozott be az együttesben, ahol az elmúlt tíz évben összesen nyolc szezont játszott.

Ugyan a labdarúgó NB II-ben hivatalosan csak június 15-én indul az átigazolási időszak a klubok már sorra jelentik be a távozók listáját, míg az érkezők kilétére a legtöbb helyen később derül fény. A Békéscsaba 1912 Előre egyelőre hivatalosan nem számolt be az eligazoló játékosairól, de az már biztos, hogy Király Patrik a következő szezont máshol kezdi. Erről maga a játékos tájékoztatott a közösségi oldalán, mint írta „Egy korszak lezárult! Köszönök mindent!” A legfrissebb hír egyébként a klub háza tájáról az, hogy a következő idényben is Brlázs Gábor irányítja vezetőedzőként a csapatot.

A szentesi születésű labdarúgó a Kunszentmártoni Torna Egyletben kezdte meg pályafutását 2002-ben, majd 2004-ben félévig a szolnoki Szanda Focisuli SE-ben futballozott. Még ugyanebben az esztendőben eligazolt a DVSC Labdarúgó Akadémiára, majd 2006-ban Békéscsabára került, ahol az UFC-ben nevelkedett négy évig. Király Patrik 2010-ben a Puskás Akadémiához igazolt, ahol 2011-ben bemutatkozott felnőttek között, az NB II-ben. A 2012/13-as szezont még Vácon kezdte el, de a téli átigazolási időszakban leigazolta a Békéscsaba 1912 Előre.

Király a 2015/16-os idényben tagja volt az Előre NB II-ben második helyen végző csapatának, amely ezzel kiharcolta a feljutást az élvonalba. A középpályás nem követte a lilákat az NB I-be, hanem maradt a másodosztályban és két szezont a Szeged-Csanád Grosics Akadémia játékosaként töltött el. 2017-ben visszatért Békéscsabára, ahol egészen a 2021/22-es szezon végéig futballozott. Király Patrik 8 szezon alatt összesen 193 tétmérkőzésen lépett pályára a békéscsabai csapatban, amelyeken 10 gólt és összesen 20 gólpasszt jegyzett. Egyelőre nem ismert, hogy hol folytatja a pályafutását.

További programok »

FEL