Labdarúgás: Megtörténtek az első változások az Előre keretében

2021. január 26. 15:04 | Hidvégi Dávid

Január 15-én, pénteken elkezdődött a magyar átigazolási időszak, így egy hónapon keresztül igazolhatnak a magyar csapatok, köztük az NB II-es Békéscsaba 1912 Előre is.

Az Előrénél egyelőre főként távozókról van szó, hiszen az érkezők eddig is a klub kötelékében álltak. Oláh László a tavaly januári átigazolási időszakban tért vissza Békéscsabára, miután jól teljesített az FC Ajkánál, ahol nagy szerepet vállalt a csapat NB II-es feljutásában. A 25 esztendős támadóval szerződést bontott a klub, de már meg is van az új együttese, hiszen leigazolta az NB III nyugati csoportjában második helyen álló Mosonmagyaróvár.

A kárpátaljai születésű Bidzilya Anton a továbbiakban már nem a Békéscsaba labdarúgója. A 20 esztendős középpályás az MTK Budapest kölcsönjátékosaként szerepelt másfél éven keresztül a békési megyeszékhelyen. A szezon második felében a szintén NB II-es Kaposvári Rákóczinál folytatja kölcsönben, ahol már a Szentlőrinc SE elleni felkészülési meccsen be is mutatkozott.

A legnagyobb név a távozók listáján az együttes egyik legígéretesebb fiatal középpályása Váradi Ádám. A 19 éves labdarúgó tavasszal kölcsönben szerepel majd az NB III közép csoportjában szereplő Hódmezővásárhelyi FC-nél. A Csongrád-Csanád megyeiek a bajnokság 16. helyén állnak. Váradi a Jánoshalma elleni felkészülési mérkőzésen már az első gólját is megszerezte az új csapatában.

Lászik Milán a szezon folytatásában már csak a megyei csapatban kap szerepet. A 24 éves védő az NB II-ben csak a Budaörs ellen játszott kezdőként.

A második csapatot is érintette egy veszteség, hiszen Fehér Zsolt visszatért Tiszafüredre, amely együttes jelenleg az NB III keleti csoportjában szerepel. A 36 éves középső védő az idei szezonban az Előre megyei csapatában játszott. Fehér Zsolt edzőként marad a Békéscsaba Labdarúgó Akadémián, ahol egyéni tehetségfejlesztő program ifjoncait tréningezi.

Ilyés Tamás visszatért a körösladányi kölcsönjátékból és jelenleg az első csapattal készül a szezon folytatására.

Az utánpótlás és a megyei csapatból Zelik Csaba, Szabó Zsombor, Sipaki Patrik, Pap Szabolcs, Styecz Bence és Kasik Ákos is Preisinger Sándor csapatával készül, de a fiatalok sorsa még nem dőlt el, hiszen a felkészülési mérkőzéseken még nagy volt az átjárás a megyei és az NB II-es csapat között.

 

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE (NB II)

Érkezők: Ilyés Tamás (Körösladányi MSK, kölcsönből vissza)

Távozók: Bidzilya Anton (MTK Budapest kölcsönből vissza, majd Kaposvári Rákóczi kölcsönben), Oláh László (Credobus Mosonmagyaróvár, szerződést bontott), Váradi Ádám (Hódmezővásárhely FC, kölcsönben) és Lászik Milán (a Békéscsaba 1912 Előre II-vel készül).

További programok »

Sport

Az első magyar sportolók már megérkeztek az olimpiai faluba

Még nem tombol teljes erővel az olimpiai láz Párizsban, de építkeznek a nagy megnyitóra és érkeznek a sportolók is. Az első magyar sportolók és a háttérállomány számos tagja már szombaton beköltözött az olimpiai faluba, hétfőtől pedig jönnek a nagyobb küldöttségek.
10:26
FEL