Idén is beindul a gólgyár a Dorog ellen? Vasárnap újabb meccs vár az Előrére

2022. augusztus 27. 14:07 | Hidvégi Dávid

Hazai pályán folytatja szereplését a Békéscsaba 1912 Előre a labdarúgó NB II-ben. Az öt forduló után 9. helyen álló lilák ellenfele a 19. Dorogi FC lesz vasárnap a Kórház utcai stadionban.

Pénteken a Kórház utcai létesítmény hátsó edzőpályáján, a FŰ-3-on tréningeztek a békéscsabai játékosok. Az Előre ellenfele vasárnap az a Dorog lesz, amely ellen az előző szezonban idegenben 2-1-es vereséget szenvedett, majd hazai pályán tavasszal, fölényes, 4-1-es győzelmet aratott. A játékosok most is szeretnék megörvendeztetni a csabai közönséget.

– A csapatnak most nagyon jól megy, egész héten azt láttam a társakon, hogy hétvégén nyerni akarnak. Mindenki nagy munkát tesz bele az edzésekbe. Ma videóztunk, elemeztünk, megnéztük, hogy a Dorog mit játszik, így fel vagyunk rá készülve. Három pontot szeretnénk szerezni hétvégére – emelte ki Mikló Roland, a csapat balhátvédje.

A Békéscsaba mérlege 2 győzelem, 1 döntetlen és 2 vereség, valamint az ezzel járó 7 pont, amely jelenleg a 9. helyre elég. Ezzel szemben a Dorog csupán a 19., az eddigi öt forduló alatt négyszer kikapott és csak a Szentlőrincet győzte le. Az Előre az első fordulóban 1-0-ás vereséget szenvedett Pécsett, majd hazai pályán 6-1-re legyőzte a Kazincbarcikát. A lilák ezt követően bravúrosan 1-0-ra legyőzték a tavaly még NB I-ben szereplő Gyirmót FC Győrt, majd 4-1-re kikaptak a szintén élvonalból kieső MTK-tól. Brlázs Gáboréknak talán az fájhat a legjobban, hogy az ötödik fordulóban a 2-0-ás félidei vezetést követően végül 2-2-es döntetlent játszottak Szentlőrincen, de messze még a bajnokság vége.

– Nem lesz könnyű feladatunk, annak ellenére sem, hogy nem kezdte olyan jól a bajnokságot a Dorog, amely egy jó együttes. Láttam a mérkőzéseit, ezekből a tavaly még két NB I-ben szereplő csapat elleni összecsapásait kivéve bármelyik másikat megnyerhette volna. Nagyon nehéz mérkőzés lesz, hiszen ellenfelünk egy szervezett, fegyelmezett gárda, agresszív játékstílussal – fogalmazott a vezetőedző. Brlázs Gábor hozzátette: a minőségi támadóik el tudnak dönteni egy-egy meccset.

Színes lapok miatt egyik csapatnak sincs eltiltott játékosa. A dorogiak keretéből ismerős lehet a csabai szurkolók számára Paudits Patrik és Lustyik Levente is, hiszen korábban mindketten szerepeltek Békéscsabán. A találkozó vasárnap 17 óra 30 perckor kezdődik a Kórház utcai stadionban.

További programok »

FEL