Vereség a KTE otthonában: 4-1-re kikapott az Előre Kecskeméten

2022. április 10. 19:10 | behir.hu

A labdarúgó NB II 32. fordulójában a negyedik helyen álló Kecskemét otthonában fogadta a mérkőzés előtt a 13. helyen álló Békéscsabát. A két lila gárda 2021 őszén izgalmas mérkőzést vívott egymással a viharsarkiak otthonában 1–1-es döntetlennel. A vasárnapi derbin a KTE a dobogóért, a csabaiak pedig a kiesés ellen harcoltak.

LABDARÚGÓ NB II
32. FORDULÓ

 

KECSKEMÉTI TE–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 4–1 (1–0)
Kecskemét, 1000 néző. Vezeti: Móri Tamás (Bede Tamás, Nagy Viktor) 
KTE: Varga B. – Buna (Tóth Dávid 72.), Szabó A., Rjasko, Lipcsei (Tóth B., a szünetben), Hadaró (Grünvald 65.) – Nagy K., Vágó L., Szalai G. – Lukács D., Szuhodovszki (Katona B. 65.). Vezetőedző: Szabó István

Békéscsaba: Winter – Puskás G. (Horváth P. 63.), Farkas M., Fazekas L., Bora, Bor (Mikló 79.) – Váradi Á. (Szabó P. 63.), Pantovics, Király P. (Sipos G. 72.) – Máris, Lukács R. (Tóth Dániel 72.) Vezetőedző: Schindler Szabolcs 
Gólszerző: Szuhodovszki (13.), Tóth B. (70.) ill., Máris (67.)

 

A gólgazdag mérkőzésen már a 13. percben vezetést szereztek a hazaiak: bár Buna először a lécet találta el, a kipattanót azonban Szuhodovszki közelről a hálóba fejelte (1–0). A folytatásban egyik csapat sem maradt lehetőségek nélkül, a félidő második felében többnyire az Előre próbálkozott, újabb gól nélkül.

A második félídőben már egészen más képet mutatott a játék, nem utolsósorban azért, mert a Békéscsaba egyenlített: a 67. percben Lukács kiugratása után Máris lőtt a jobb alsóba (1–1). A Kecskemét nem hagyta válasz nélkül a viharsarkiak eredményes támadását. A gyors választ a csereként beálló Tóth Barna fejese jelentette, aki a szintén csere Grünvald balról érkező beadását értékesítette öt méterről a kapu jobb oldalába (2–1).

Bár a mérkőzés hátralévő része nem telt eseménytelenül, de újabb gól csak 90. percben született. A Kecskemét a Katona passzából betaláló Lukács góljával 3–1-re alakította az állást, de a 92. percben a kegyelemdöfést is megadták: egy szöglet után Szalai közelről talált be a csabaiak kapujába (4–1). 

 

 

 

További programok »

FEL