Rangadóval indítja a szezont a Békéscsaba 1912 Előre

2022. július 30. 08:20 | Hidvégi Dávid

Az új szezon első tétmérkőzésére készül a Békéscsaba 1912 Előre másodosztályban szereplő labdarúgó csapata! Az együttes vasárnap 19 órától a Pécs otthonában lép pályára az NB II első fordulójában!

A két csapatnak ez lesz az 51. bajnoki mérkőzése egymás ellen. Az eddigi 50 találkozón 21 pécsi és 16 csabai siker született 13 döntetlen mellett. Az Előre változatlanul Brlázs Gábor irányításával készült nyáron, míg a Pécs edzőt váltott, így Vas László helyett már Weitner Ádám irányítja a csapatot.

A vendég együttes kerete a nyár folyamán jelentős átalakításon esett át, hiszen 12 játékos távozott és 8 érkezett. Távoztak: Preklet Csaba, Károly Bálint, Dávid Zoltán, Adamcsek Máté, Hursán György, Vukman Donát, Bukrán Erik, Sági Milán, Geiger Norbert, Króner Martin, Bíró Bence, Zsemlye Balázs. Érkeztek: Mayer János (Puskás Akadémia), Takács Zsombor (BVSC-Zugló), Tóth-Gábor Kristóf (Budapest Honvéd), Makrai Gábor (DVTK), Terbe Botond (Vasas), Harsányi István (Szentlőrinc), Hadaró Valentin (Kecskemét – kölcsönbe), Kovács Péter (Szolnok). 

A szakmai stáb a felkészülési időszak közepén az NB II-es és NB III-as játékosoknak egyszerre tartott edzést. Az Előre keretében történtek változások, hiszen Nikola Pantovic, Király Patrik és Gránicz Patrik máshol folytatja, míg Nagy Sándor a második csapat edzője lett. A klub eddig egy kapust, Bukrán Eriket, valamint két középpályást Fülöp Istvánt és Yasin Hamedet igazolta le, továbbá visszahozta a Debrecentől a saját nevelésű Talpalló Norbertet. A lista nem végeleges, mivel a bajnoki mérkőzés előtt még további bejelentésekre lehet számítani.

Fontos szabályváltozás, hogy a 2022/23-as szezon végén a 19. és 20. helyen végző csapatok biztosan kiesnek az NB II-ből, míg a 16., 17. és 18. helyen végző együttesek rájátszásban mérkőznek a harmadosztályú csoportokban első helyen végzett csapatokkal a bennmaradásért. Ez azt jelenti, hogy a 2023/24-es idénytől már csak 18 csapat lesz a Merkantil Bank Ligában. Annak a csapatnak, aki nem akarja a véletlenre bízni a bennmaradást minimum a 15. helyen kell végeznie. A Békéscsaba az előző bajnokságban pont a 15. helyen végzett.

A Pécsi MFC – Békéscsaba 1912 Előre mérkőzés vasárnap 19 órakor kezdődik a PMFC Stadionban. A Békéscsaba először augusztus 7-én, a Kazincbarcika ellen játszik hazai pályán.

További programok »

Sport

Röplabda: Közeleg a szezonkezdet a BRSE-nél

A felkészülés végéhez közelít a női Extraligában szereplő Swietelsky-Békéscsaba. A csabai röplabdás lányok szeptember közepén megnyerték a nyíregyházi Fatum-kupát, most hétvégén pedig másfél héttel az első tétmérkőzés előtt Romániában vesznek részt nemzetközi felkészülési tornán.
17:15
FEL