Élőben közvetítjük a szebb napokat megélt Békéscsaba–Győr rangadót

2023. április 22. 06:35 | Hidvégi Dávid

A kiesés elől menekülő csabaiak már Pásztor József megbízott vezetőedző irányításával fogadják a bajnokság középmezőnyéhez tartozó ETO FC Győrt a labdarúgó NB II 33. fordulójában.

A négyszeres magyar bajnok Rába partiak 43 ponttal jelenleg a 9. pozíciót foglalják el a tabellán. A Békéscsaba ennél sokkal rosszabb helyzetben van, hiszen 30 egységgel csupán a szezon végén biztos kiesést jelentő 19. helyen áll: a mérleg 6 győzelem, 12 döntetlen és 14 vereség. Az Előre minimális célja az, hogy a bajnokság végén osztályozót játszon a bennmaradásért. A két csapat legutóbb október 30-án találkozott a bajnokságban, akkor a Győr hazai pályán 4-1-re győzött. A lila-fehérek az előző fordulóban egy másik kiesőjelölttet, a Nyíegyházával játszottak döntetlent. Bár Lukács Raymond révén a viharsarki csapat szerzett vezetést, a Szpari a hajrában egyenlített Gresó Mátyás találatával.

– Ha a szerencse mellénk szegődött volna elmúlt vasárnap, akkor megnyerhettük volna a Nyíregyháza elleni mérkőzést. A legnagyobb probléma egyébként az volt, hogy az első gól után nem tudtunk egy másodikat is szerezni, pedig volt legalább három olyan lehetőségünk, amelyben benne volt a potenciál. A Nyíregyháza viszont sokkal többet támadott és az utolsó húsz percben már nem nagyon jöttünk ki a térfelünkről és nem azt mondom, hogy idő kérdése volt mikor kapunk gólt, mert megúsztunk legalább négy-öt lehetőséget is, de sajnos a gól előtt többen is hibáztak és emiatt nem sikerült győzni – emlékezett vissza a mérkőzésre a csapat megbízott vezetőedzője. 

 

 

Az ETO FC Győr győzelemmel hangolt, hiszen 2–0-ra győzött hazai pályán az utolsó helyen álló Doroggal szemben.

– A Győr ellen sem lesz egyszerű, hiszen nagyon sok olyan fiatal játszik náluk, akik gyakorlatilag az U19-es korosztály óta együtt focizik, tehát igencsak össze vannak szokva. Ettől függetlenül bízom benne, hogy fel tudunk nőni a feladathoz és ha egy rossz mérkőzésen is, de valahogy itthon tudjuk tartani a három pontot! Ez, ahogy már mondtam, egyáltalán nem lesz egyszerű, mert a Győr számára ennek a mérkőzésnek már nincs rizikója, se előre, se hátra nem nagyon tudnak elmozdulni, így nyugodtan játszhatnak, számunkra viszont nagy a tét. Remélem, hogy a nyomás jó hatással lesz játékosainkra és kihozza belőlük a maximumot, ezáltal mindent el fognak majd követni a győzelemért, mert jelen pillanatban szinte már csak annak van értelme! Mindent számba véve azt tudom mondani, hogy amennyiben osztályozót tudnánk játszani, akkor már azzal is elégedett lennék – fogalmazott Pásztor József.

A meccstörténelem szerint az első osztályú szaldó némileg az ETO felé billenti a mérleg nyelvét, hiszen szempontjukból huszonegy győzelmet, tizenöt vereséget, valamint tizenhat döntetlent olvashatunk ki a számokból. A másodosztályban viszont árnyaltabb a kép, mert az öt békéscsabai győzelem mellett mindössze három győri siker, valamint két döntetlen az egyenleg. A legutóbbi két alkalommal a Rába-partiak szerezték meg a három pontokat, azelőtt viszont kétszer a viharsarkiak.

A találkozót vasárnap 17 órától élőben közvetítjük a 7.Tv-n és a legnagyobb videomegosztón a behir.hu csatornán!

További programok »

FEL