Labdarúgás: Élőben közvetítjük a Békéscsaba-Győr rangadót

2021. március 6. 16:27 | Hidvégi Dávid

Nyolc nap alatt harmadszorra lép pályára a Békéscsaba a labdarúgó másodosztályban. A lilák 2021-ben még nem nyertek tétmérkőzést és csak a 12. helyen állnak a bajnokságban. Az együttes vasárnap délután a Győr ellen javítana hazai pályán, amely mérkőzést élőben közvetítjük!

A Békéscsaba 1912 Előre 2021-es formája hagy némi kívánni valót maga után, hiszen ebben az évben még nem nyert mérkőzést a bajnokságban. Az együttes 6 mérkőzésből hármat elvesztett, háromszor pedig döntetlent játszott. A csapat nyolc napon belül már a harmadik mérkőzésére készül, múlt vasárnap a Doroggal játszott 1-1-et hazai pályán, majd szerdán idegenben kikapott a Nyíregyházától 4-1-re.

– Ha győznénk akkor sokkal jobb lenne a hangulat. A győzelmek hozzák össze a csapatot. El kell kezdenünk győzni, ami a játékunkban benne van, de valahogy eddig nem sikerült. Azon vagyunk, hogy kijavítsuk a hibákat, hogy ne kapjunk olyan rögzített szituációkból gólt, amikre egész héten készülünk. A fejeket rendbe kell tenni, mivel már jó lenne nyerni egy meccset, ami átlendítene minket – mondta a mérkőzés előtt a csapatkapitány, Nagy Sándor.

 

 

Az Előre vasárnap az eddig 39 pontos, 10. helyen álló ETO FC Győr ellen javítana hazai pályán. A két csapat ősszel 0-0-s döntetlent játszott. A zöld-fehérek jobb formában várják az összecsapást, hiszen idén a bajnokságban háromszor győztek, kétszer kikaptak, egyszer pedig döntetlen játszottak. A Győr a téli szünetben közvetlenül a Békéscsaba mögött volt a 10. helyen. A zöldek helyezése nem változott, míg a Békéscsaba a kilencedikről visszacsúszott a 12. helyre és már csak 6 pontnyira van a 18. kiesőhelytől. A győriek keretében a 63-szoros magyar válogatott támadó, Priskin Tamás számít az elsőszámú gólfelelősnek, hiszen már 16 találatnál jár.

Hazai oldalon bőven akad hiányzó, hiszen a 7 gólos, házi gólkirály-jelölt Lukács Raymond még a két meccses eltiltását tölti. Sérült: Hursán György, Hodonicki Márk, Gránicz Patrik, Pilán Márkó és Fazekas Lóránt. Továbbá Mészáros Márk, Nagy Sándor, Farkas Márk, Király Patrik és Szabó Péter szereplése bizonytalan.


Egykor szebb napokat is megélt ez a párosítás

 

A 80-as és a 90-es években igazi rangadónak számított a Békéscsaba-Győr párosítás, számtalan emlékezetes mérkőzést játszottak egymással sok néző előtt. Az első osztályban 52 alkalommal találkoztak, melyből huszonegy alkalommal a győriek, tizenötször pedig a Békéscsaba győzött, a fennmaradó tizenhat mérkőzésen pedig döntetlen született. Az NB II-ben eddig hatszor találkoztak, háromszor az Előre, egyszer pedig az ETO győzött az egy döntetlen mellett.

Érdekesség, hogy a Békéscsaba legendás bronzérmes csapatából, amit 1993/94-es szezonban ért el hét játékos is megfordult Győrben. Árgyelán János, Mracskó Mihály, Szarvas János, Csató Sándor, Baji Tamás, Fodor Sándor és Zahorán Zoltán is szerepelt a zöldeknél a csabai siker után. Csató Sándor ráadásul most a Győr vezetőedzőjeként tevékenykedik.

 

Edzői várakozások

 

Preisinger Sándor: Védekezésnél bujkálunk a felelősség erről. A játékosok úgy vannak vele, hogy majd más megoldja. Próbálunk ezen is változtatni, ezért egy másfajta védekezési módszert alkalmazunk majd, ahol mindenkinek konkrét felelőssége van, nem csak területre, hanem emberre is. Azt gondolom, az ellenfelünk ugyanazt próbálja játszani, mint ősszel. Náluk nincsenek hiányzók, így már huzamosabb ideje tudnak együtt játszani. Egy stabil, masszív csapat, nagyon remélem, hogy mi is ezt az arcunkat mutatjuk és akkor mind a két csapatnak egyformán van sansza a mérkőzésen.

Csató Sándor: Örülünk az elmúlt két mérkőzésen aratott győzelmeknek. Nagyon fontos volt, hogy a három meccses sikertelen széria után, végre a hazai találkozókat meg tudtuk nyerni két olyan csapat ellen, ami a kiesés ellen küzd. Különösen a Kazincbarcika ellen meccs második félidejében volt észrevehető a játékunkon, hogy sokat javult. A helyzeteinket ki tudtuk használni, ezáltal gólokkal tudtunk nyerni, ami jót tett az önbizalmunknak. Hétvégén Békéscsabára látogatunk, ahol biztos vagyok benne, hogy hasonló stílus vár ránk, mint az elmúlt hetekben. Az utóbbi időben nem szerepelnek túl jól, biztos vagyok benne, hogy ellenünk próbálnak majd javítani. Ettől függetlenül természetesen nekünk az a célunk, hogy pontokkal térjünk haza Békéscsabáról.

FEL