Meglesz a kilencedik? – Ma Győrbe látogat az Előre a vidéki rangadón

2020. szeptember 16. 17:22 | Hidvégi Dávid

Eddig nyolc fordulót játszottak le a csapatok a labdarúgó NB II-ben és nagy meglepetésre a Békéscsaba 1912 Előre egyetlen együttesként továbbra is veretlen. Egy győzelemmel akár az első helyre is felléphetnek, ha Debrecen és a Gyirmót pontot veszít.

A mérkőzés előtt egy nagyon fontos bejelentést tett a Békéscsaba 1912 Előre, ugyanis a csapat irányítását Preisinger Sándor veszi majd át, aki a Vasashoz távozó Schindler Szabolcs helyére érkezik. A szakember legutóbb a magyar U19-es korosztályos válogatottnál dolgozott szövetségi edzőként. A viharsarkiakat ideiglenesen Pásztor József szakmai vezető és Brlázs Gábor asszisztens edző irányítja, amely ma este még Győrben sem lesz másképpen.

A Békéscsaba 8 forduló elteltével a Merkantil Bank Liga harmadik pozícióját foglalja el 16 egységgel, egy ponttal lemaradva az első helyezett Debrecentől. A második helyen a Gyirmót áll szintén 16 ponttal, amely csapatot a jobb gólkülönbsége miatt sorolnak előrébb a liláknál. A Csaba eddig négyszer játszott döntetlent és négyszer győzött, legutóbb otthon a Nyíregyháza ellen.

 

(Fotó: Milyó Pál)

 

Az ETO FC Győr eddig a várakozásokon alul teljesített, mivel csak a 14. helyen áll és mindössze 9 pontot szerzett az eddigi nyolc mérkőzés alatt, pedig a szakértők az élmezőnybe várják az együttest. A kisalföldiek két győzelmet, illetve 3-3 döntetlent és vereséget számolhatnak. A csapatot az a Csató Sándor irányítja, aki játékosként Békéscsabán 240 mérkőzésen 37 gólt szerzett, illetve tagja volt az 1988-as Magyar Kupa győztes és a ’94-es bajnoki bronzérmes csapatnak. A 2006-07-es szezonban az Előrét is irányíthatta, így az ő részéről mindenképpen pikáns lesz a találkozó. Csató munkáját az ETO legenda Stark Péter segíti.

A két csapat egymás elleni statisztikája veretes múltra tekint vissza. Az NB I-ben 52 alkalommal találkoztak a felek 1974 óta, melyeken 21 győri és 15 csabai győzelem született, 16 döntetlen eredmény mellett. A másodosztályban mindössze ötször játszottak, ahol a mérleg egyértelműen lila-fehér fölényt mutat, hiszen a Csaba háromszor győzte le az ETO-t, míg a zöld-fehérek eddig egyetlen egyszer tudták begyűjteni a három pontot. A legutolsó találkozás alkalmával, 2019. november 24-én 1-1-es döntetlen született Békéscsabán.

Színes lapok miatti eltiltott egyik csapat keretében sem nehezíti a szakvezetések dolgát, veszélyeztetett helyzetben Vaskheba Vasyl, Hursán György és Lukács Raymond van 4-4 sárga cédula birtokában. Az ETO keretében érdemes kiemelt figyelmet szentelni Priskin Tamásnak, aki egymaga már hét gólt szerzett a szezonban. Békéscsabán továbbra is vannak sérültek, ráadásul szombaton egy kupameccset, valamint egy megyei fordulót is számításba kell venni, így az optimális “keretgazdálkodás” továbbra is lényeges.

A Győr és a Békéscsaba összecsapása ma este 19 órától kezdődik és a kisalföldiek YouTube csatornáján követhetik majd élőben figyelemmel.

További programok »

FEL