Nyolc meccse maradt hátra a Békéscsabának kivívni a biztos bennmaradást

2023. április 12. 06:35 | Hidvégi Dávid

A 29 ponttal 18. helyén álló Békéscsaba 1912 Előre a 15. pozíciót 35 egységgel elfoglaló Aqvital FC Csákvárt fogadja szerdán délután a Kórház utcai stadionban, a labdarúgó NB II 31. fordulójában. A lila-fehéreknek a hátralévő mérkőzéseken a lehető legtöbb pontot kell gyűjteniük ahhoz, hogy elkerüljék a másodosztályból való kiesést.

A Békéscsaba háza táján egyáltalán nem lehetnek nyugodtak, hiszen bár még nem dőlt el semmi véglegesen a 31. forduló után sem, viszont a bajnoki táblázat pillanatnyi állása miatt olyan meccs következik, melynek végkimenetele életben tarthatja a klub reményeit, de adott esetben majdnem pontot is tehet sorsára! Az Előre honlapján megjelent esélylatolgatásban is figyelmeztetnek: az előző fordulóban még szorosabbá vált a bajnokság állása, hiszen a Kozármisleny és a Nyíregyháza is győzni tudott, a Csákvár pedig döntetlent játszott a Doroggal, így a 16-20. helyek között mindössze öt pontra szűkült a differencia.

A Csaba három helyezéssel és öt ponttal lemaradva a Csákvárhoz képest a táblázat 18. pozíciójából várja a fordulót, amely csak osztályozót ér. Brlázs Gábor csapata szeretné elkerülni ezt a megpróbáltatást, olyan helyzetbe érni, amely már biztos bennmaradást ér. A lilák egy vagy két győzelemmel, valamint egy kis szerencsével elhagyhatnák a veszélyzónát, ehhez viszont meg kell tenniük az első lépéseket és a sok döntetlen után be kell gyűjteniük a három pontot. A hazaiaknak egyáltalán nem lesz könnyű dolguk szerdán, hiszen a Csákvár is a bennmaradásért küzd. A Békéscsaba ráadásul február 19. óta, majdnem két hónapja nem tudott győzni, akkor hazai pályán a Szentlőrincet verte 2–0-ra.

 

(Fotó: Such Tamás)

Nincs könnyű helyzetben a békéscsabai stáb – Fotó: Such Tamás

 

– Sajnos nem sikerült a pontszerzés a Diósgyőr ellen, bár igen fegyelmezetten játszottunk, viszont a mérkőzés végén egy figyelmetlenség miatt pont nélkül maradtunk. Hazai pályán fogadjuk szerdán a Csákvárt és most már mindenképpen meg kell szereznünk a három pontot. A tartósabban sérültek kivételével, a héten már mindenki elkezdheti az edzéseket, így a bajnokság utolsó szakaszára talán ki tudunk ebből a szempontból egyenesedni. Úgy kell összeraknunk a csapatot szerdára, hogy vasárnap Nyíregyházán következő újabb fontos mérkőzésre is maradjon friss és bevethető játékos. Tudtuk, hogy ez következik, ezzel is számoltunk, viszont nagyon jól jött volna a bravúros pontszerzés Miskolcon, hiszen az adhatott volna egy újabb lendületet a csapatnak – nyilatkozta a csabaiak vezetőedzője a mérkőzést megelőzően a klub honlapján.

A csákváriak számára sem alakult úgy a bajnokság, ahogy szerették volna, hiszen 30 lejátszott mérkőzés után hét győzelem, tizenhárom döntetlen és tíz vereség, valamint 34 pont birtokában a tabella 15. helyén állnak, amely biztos bennmaradást érne. A vendégek 2022. november 27. óta (Csákvár–Nyíregyháza 3-0) nem tudtak győzni, amely szinte példátlan, tizenkét mérkőzéses nyeretlenségi sorozatot jelent. A Fejér vármegyeiek idegenbeli mérlege egyáltalán nem rossz, hiszen a tizenöt vendégségben lejátszott mérkőzésükből 15 pontot gyűjtöttek, ami három győzelemből és hat döntetlenből jött össze.

A meccstörténelem a Békéscsaba mellett szól, hiszen eddig ötször győzött aaktuális ellenfele ellen, öt alkalommal pedig döntetlent játszott, négyszer viszont vereséggel hagyta el a pályát. Utoljára 2022. október 16-án találkoztat, amikor idegenben 2-0 arányú hazai győzelem született. Az utóbbi években egyébként váltakozó sikerrel zárt egymás ellen a két csapat, de az egészen biztos, hogy a sárga-kékek még soha nem tudtak győzni a Kórház utcában.

A találkozó szerdán 16 órakor kezdődik a Kórház utcai stadionban. A mérkőzést csütörtökön 21 órától felvételről láthatják a 7.Tv-n, ismétlés pénteken 15 órától.

További programok »

FEL