Labdarúgás: Megtört a gól nélküli csend, hazai pályán nyert az Előre - galéria

2020. december 6. 15:05 | Papp Ádám Sándor

Megtörte negatív sorozatát a Békéscsaba 1912 Előre együttese, hiszen a csabai labdarúgók 557 játékperc után ismét gólt szereztek a Merkantil Bank Ligában. A viharsarki együttes vasárnap a Szeged-Csanád Grosics Akadémiát fogadta hazai pályán, az NB II 20. fordulójában.

A mérkőzés 3. percében a fehér mezes szegedi védők bizonytalankodtak saját kapujuk előtt: tisztázni próbáltak, a labdát azonban Lukácsra passzolták rá, akiről éppen csak a kapu mellé pattant a játékszer. Alig két minutummal később érkezett a találkozó első nagy helyzete: Pantovic balról érkező beadását Lukács vette birtokba, aki a kapufát találta el. A 8. percben Horváth lőtt kapura a tizenhatos sarkáról, de a vendégek hálóőre magabiztosan védte a próbálkozást. A találkozó 11. percében egy szegedi védő volt szabálytalan a tizenhatonoson belül, a játékvezető büntetőt ítélt. Lukács állt a labda mögé, aki értékesítette a tizenegyest (1:0). A 18. minutumban Lukács veszélyzetetett mintegy 25 méterről, lövését Varga könnyedén hárította. Az első vendég helyzet a 29. percig várattatott magára: egy alapvonalról érkező beadás után Uram védett, a csabai védők pedig tisztázni tudtak. A 37. percben Király veszélyeztetett, távoli lövése azonban a szegediek kapuja fölé szállt. Három perccel később a vendégek is helyzethez jutottak: Germán bal lábára vette a labdát, majd lőtt a tizenhatoson kívülről, a játékszer nemsokkal a felsőléc fölé szállt.

 

Paudits (lilában) tette fel a koronát a csabai csapat teljesítményére (Fotó: Milyó Pál)

Paudits (lilában) tette fel a koronát a csabai csapat teljesítményére (Fotó: Milyó Pál)

 

A második félidő első öt percében a Szeged vette át a találkozó irányítását. Az 50. percben Germán közeli lövését még hárította Uram, de Oláh fejesét már nem érte el a csabaiak hálóőre, kiegyenlített a vendég együttes (1:1). Az 54. minutumban hármat cserélt az Előre: Gránicz, Paudits és Máris érkezett Lukács, Mészáros, valamint Pantovic helyére. A találkozó 60. percében nagy lehetőséghez jutott a Békéscsaba: Szabót rántották le a tizenhatoson belül, újabb tizenegyeshez jutott az Előre. A büntetőt a hat perccel korábban csereként beálló Gránicz értékesítette, visszavette a vezetést a házigazda (2:1). A 65. percben ismét a Békéscsaba jutott helyzetig: Szabó lőtt a tizenhatoson kívülről, a lövést Varga nagy bravúrral hárította. A 70. perc után a Békéscsaba vette ostrom alá a vendégek kapuját, Gránicz vezette le az alapvonalig a labdát, majd kellemetlen bepasszát a vendégek tisztázni tudták. Két minutummal később Király külsővel lőtt a tizenhatos sarkáról, amely épp csak elkerülte a szegediek kapuját. A 80. percben az Előre a középpályán is frissített: Kovács érkezett Király helyére. Öt perccel később Gránicz vezette rá a Szeged védelemére, lövését magabiztosan védte a vendégek hálóőre. A 88. percben egy bedobás után Gránicz maradt egy az egyben a vendégek kapusával, a csabai támadó az ötös sarkáról lőtt a kapu hosszú oldalába (3:1). Itt még nem ért véget a gólzápor: a 91. percben Gránicz ismét meglódult, majd okos passzal hozta helyzetbe Pauditsot, aki ballal a hosszúba lőtt (4:1)

A Békéscsaba 1912 Előre szeptember után ismét győzelmet ünnepelhet a Kórház utcai stadionban. A csabai labdarúgók sikerükkel átmenetileg a 10. helyet foglalják a tabellán 27 megszerzett ponttal. A lila-fehérek a Vasas otthonában folytatják a bajnokságot december 13-án.

 

Galéria

További programok »

FEL