Labdarúgás: Élre ugrott a Schindler Szabolcs vezette Vasas az NB II-ben

2021. március 4. 07:34 | Hidvégi Dávid

Schindler Szabolcs a 2020/21-es szezont még a Békéscsaba 1912 Előre élén kezdte meg, de egy megkeresést követően vállalta, hogy idény közben átveszi a feljutást megcélzó Vasas gárdáját. Az angyalföldiek csupán 11. helyen álltak az NB II-ben, amikor kinevezték az új vezetőedzőt.

A fővárosi piros-kékek egy Békéscsaba elleni vereséggel búcsúztak 2020-tól és a 4. helyen teleltek 39 ponttal, egy egységgel lemaradva a feljutást érő második helytől, valamint 9 ponttal lemaradva az elsőtől, a Dzsudzsák Balázst is soraiban tudó Debreceni VSC-től.

A Vasas nagyon jól kezdte a 2021-es évet, hiszen a bajnokságban idén még veretlen. Az együttes hat mérkőzést játszott a tavaszi szezonban, amelyeken 5 győzelmet és 1 döntetlent ért el, a szerdai Siófok elleni 1-0-s győzelmével pedig átvette az NB II vezetését. A Vasas annak is köszönheti az első helyét, hogy a bajnokságot végig vezető DVSC tavasszal rosszabbul szerepel és ismételten kikapott, ezúttal Ajkán 2-1-re.

 

Schindler Szabolcs kinevezése jó döntés volt a Vasas vezetésétől

 

A tréner nyáron már a második szezonját kezdte meg a Békéscsaba 1912 Előre élén, amellyel hét forduló után 13 ponttal veretlenül az 5. helyen állt a bajnokságban. A szezon előtt biztos feljutásra pályázó Vasas gyengén kezdte a pontvadászatot, hét meccs után két győzelme, négy döntetlenje és egy veresége volt, amely csupán a 11. helyre volt elég. A rossz kezdés ifj. Bene Ferenc vezetőedző állásába került, ekkor jött a képbe a Vasasnál Schindler Szabolcs, akit hosszú tárgyalások után szerződtetni tudtak Békéscsabáról. Mindezt úgy, hogy az edzőt ki kellett vásárolni a csabai szerződéséből. 

 

Schindler Szabolcs interjút ad a 7.Tv stábjának – (Fotó: Bagi József)

 

Schindler Szabolcs játékosként a Vasasban nevelkedett, de felnőtt szinten is lehúzott két szezont az angyalföldieknél, majd fiatal trénerként az együttes akadémia rendszerében dolgozott. Edzőként az Ajkával NB III-at nyert, majd a csabai második szezonjában kezdett el igazán látszani az, hogy milyen futballt szeretne játszatni a Viharsarokban. A nyári igazolások is az ő kérése alapján történtek.

A Vasashoz való kötődésé és a biztató edzői pályafutása meggyőzte a klubvezetést, az idő pedig igazolta a döntést, hiszen az egykor szebb napokat is megélt gárda ma már vezeti az NB II-t és egyre közelebb van a feljutáshoz. Schindler Szabolcs irányításával 20 meccset vívott meg a csapat a Merkantil Bank Ligában, amelyeken 14 győzelmet, 3 döntetlent és 3 vereséget ért el. A trénernek kezdetben nem volt egyszerű a feladata, hiszen hiába alkotta több válogatott, illetve nagy NB I-es rutinnal rendelkező játékos a keretet, a gépezet nem akart összeállni. 

Békéscsabán ezzel szemben egyre rosszabbul mennek a dolgok. Schindler mester távozása után a bajnokságban két mérkőzés erejéig még a korábbi sikeredző, Pásztor József irányított Brlázs Gábor és Kincses Ádám asszisztens edzők segítségével, a csapat pedig veretlenül fellépett a harmadik helyre. A 10. forduló óta Preisinger Sándor irányítja az Előrét, akinek a bajnokságban 18 mérkőzés után 4 győzelem, 4 döntetlen és 10 vereség a mérlege, bár ebből 4-5 bajnokira rányomta a bélyegét a koronavírus-járvány. A lilák 33 ponttal 12. helyen állnak a tabellán.

 

További programok »

FEL