Zárt kapuk mögött, de pályára lép szombaton a Békéscsaba 1912 Előre

2020. március 14. 14:10 | Hidvégi Dávid

A csabai együttes ellenfele a kiesést jelentő helyekről elmozduló Szombathelyi Haladás lesz idegenben a labdarúgó NB II 28. fordulójában. A lilák első idei győzelmükre hajtanak, hiszen ezidáig négy döntetlent és egy vereséget értek el a bajnokságban.

A Magyar Labdarúgó Szövetség a kormány rendelete értelmében zárt kaput rendelt el az összes magyarországi futball mérkőzésre. Emiatt az Előre már a most szombati Haladás elleni találkozón is zárt kapuk mögött lép pályára. A csapat egyik támadója szerint a szurkolók nélküli összecsapás elsősorban a szombathelyieket zavarhatja meg, hiszen ezzel valamelyest elvész a hazai pálya előnye. Gréczi Márton jó formában várhatja a mérkőzést, hiszen a legutóbbi két mérkőzésén gólt szerzett.

– Szerencsére az utolsó bajnokin gólt tudtam szerezni, illetve az előző edzőmeccsen is, remélem, hogy ez ki fog tartani a hétvégén és újabb gólt tudok szerezni – fogalmazott.

A Szombathelyi Haladás az téli szünet óta nem veszített mérkőzést a másodosztályban, így elmozdult a kieső zónából és a bent maradást jelentő 17. helyen áll a tabellán. Ráadásul a télen jól igazoltak, hiszen két válogatott játékossal, Farkas Balázzsal és Devecseri Szilárddal erősödött a keret, illetve a kapuba megszerezték a korábban Debrecenben remeklő Verpecz István játégjogát. Visszatért a csapathoz a jelentős rutinnal rendelkező Schimmer Szabolcs is.

– A játékosai alapján a tabellán sokkal jobb helyen is lehetne a Haladás, ahhoz képest ahol most állnak. Szerintem tavasszal beért nekik munka, ezt bizonyították az utolsó eredményeik egy nagyon jó csapatra számítok – vélekedett a csabaiak középcsatára, Lukács Raymond.

A Békéscsaba a pontvadászat 13. helyére csúszott vissza, így nagy szüksége lenne az első idei bajnoki győzelemre, amellyel több pozíciót is javíthatna a tabellán. A csapat kapusedzője hangsúlyozta: a Haladás jó szereplése miatt egy nagyon nehéz mérkőzésre számítanak, de céljuk a három pont megszerzése. Hanyecz János az őszi 2-2-es mérkőzéshez képest egy teljesen más összecsapásra számít.

– Tavasszal nagyon jól szerepelt a Szombathely, nehéz mérkőzésre számítunk, de bízunk benne, hogy mi is megtudjuk szerezni az első győzelmünket tavasszal. Egy kicsivel másabb az előző meccsnél, mert a kieső zónából elmozdultak és nagy önbizalommal játszanak majd és ezért szerintem nagyon nagy küzdelemben lefogjuk győzni őket – fogalmazott a kapus edző.

A csabaiak szakmai stábja biztosan nem számíthat Mészáros Márk, Hursán György, Pilán Márkó és Máris Dominik játékára, akik sérülés miatt kihagyják a találkozót. A Szombathely és a Békéscsaba mérkőzése szombaton 17 órakor kezdődik a Haladás Sportkomplexumban.

További programok »

FEL