Idei utolsó bajnokijára készül a Békéscsaba 1912 Előre

2019. december 14. 07:19 | Hidvégi Dávid

A lila-fehérek vasárnap hazai pályán fogadják a Kazincbarcika együttesét. A játékosok és a szakmai stáb az összecsapás után rövid szünetre megy, majd januárban megkezdik a felkészülést a szezon második felére.

Jó hangulatban zajlott a Békéscsaba 1912 Előre péntek délelőtti edzése. Az együttes egyik rutinos játékosa elmondta, hogy a szezon jól indult, majd az azt követő kisebb hullámvölgyból mostanra lábaltak ki, hiszen több mérkőzést is megnyertek. Mészáros Márk hozzátette: a következő ellenfél, a Kazincbarcika eddigi szereplése megtévesztő, mivel már az első, augusztusi mérkőzés alkalmával megtapasztalták, hogy egy nehéz ellenfélről van szó.

– Részletesen nem követem a szezonbéli szereplésüket, csak azt látom, hogy hol állnak a tabellán. Szerintem ennél sokkal jobb a csapat. Nagyon nehéz meccsre számítunk, de ezt minden meccsről el lehet mondani az idei bajnokságban. Szeretnénk nyerni és három pontot begyűjteni, hogy szépen tudjunk búcsúzni hazai közönségtől és egymástól – fogalmazott a játékos.

A klub egyik középpályása kiemelte, hogy a csapat kiváló hangulatban várja a mérkőzést és szeretnének jó szájízzel távozni az ünnepi szünetre. Hursán György elárulta, hogy még nem tudja, mivel fogja tölteni a pihenőt, de ez alatt sem áll le a munka, hiszen mindenki egyéni edzéstervet kap.

– A szezon elején voltak jó eredményeink és sikerült jól kezdenünk a bajnokságot. Bár az első mérkőzésen kikaptunk, de utána sikerült jó csapatokat megverni. Majd jött egy kis mélyrepülés, hiszen nem jöttek úgy az eredmények, mint ahogyan azt szerettük volna, de az év vége felé újra sikerült erős csapatokat megverni, mind a kupában, mind pedig a bajnokságban – részletezte a középpályás.

 

 

Az Előre kapusedzője kiemelte, hogy az együttes most úgy szerepel, ahogyan azt klubvezetők és Schindler Szabolcs vezetőedző elvárja. Hanyecz János hozzátette: bízik a Kazincbarcika elleni győzelemben, hiszen a csapat jó hangulatban van. A szakember hangsúlyozta, hogy a téli átigazolási szezonban várhatóak erősítések a keretben.

– A felkészülést hatodikán kezdjük el és megpróbáljuk megerősíteni a csapatot. Vannak bizonyos posztok, ahol kell az erősítés és bízom abban, hogy ezeket a játékosokat meg tudja szerezni a vezetőség és a vezetőedző – emelte ki a tréner.

A szünet arra is jó, hogy felépüljenek azok a játékosok, akik egy ideje nem állnak a szakmai stáb rendelkezésére. Az edzők bíznak abban, hogy az idény második felére Szélpál Norbert és Lustyik Levente is bevethető lesz, utóbbi az idei bajnokságban még nem léphetett pályára. A 21. forduló előtt a Békéscsaba 1912 Előre a másodosztály kilencedik helyét foglalja el, míg a Kazincbarcika SC a tabella tizenötödik helyén áll, amely együttes november 10-e óta nem szerzett pontot. A két csapat összecsapása vasárnap 13 órakor kezdődik a Kórház utcai stadionban.

Galéria

További programok »

FEL