Itt az ideje visszatérni a lelátóra – Hazai pályán folytatja a Békéscsaba

2020. február 8. 07:29 | Hidvégi Dávid

Első hazai mérkőzését játssza a Békéscsaba 1912 labdarúgó csapata a másodosztályú bajnokság téli szünetét követően. A tabella tizedik pozícióját elfoglaló csabaiak a pontvadászat nyolcadik helyén álló Nyíregyházát fogadják az NBII 23. fordulójában.

A Békéscsaba 1912 Előre az előző mérkőzésén a Vasas ellen játszott Budapesten. Azon az összecsapáson 0-0-s döntetlent értek el a lilák. Oláh László az erőnléti állapota miatt akkor még nem volt a keretben, a téli átigazolási szezonban tért vissza Békéscsabára. A támadó jól ismeri a szakmai stábot, hiszen Ajkán már dolgozott együtt Schindler Szabolccsal. A csatár rendkívül gólérzékeny, hiszen a veszprémi alakulatnál 51 mérkőzésen harmincszor volt eredményes.

– Az, amit a szakmai stáb képvisel, inspiráló számomra. Úgy érzem, hogy fizikailag is fel vagyok készülve a következő mérkőzésre. Számomra az a cél, hogy a Békéscsabát a gólpasszaimmal és a góljaimmal segítsem – fogalmazott az új szerzemény.

 

 

A csabaiak következő ellenfele a Nyíregyháza Spartacus FC lesz, amely együttes a másodosztály nyolcadik helyén áll. A piros-kékek a legutóbbi bajnokijukon 5-3-ra kaptak ki hazai pályán a Soroksárral szemben, így a lilák játékosai abban bíznak, hogy sebezhető az ellenfelük védelme. A csapat egyik védője elmondta, hogy a Vasas ellen még nem tudtak úgy átmenni védekezésből támadásba, ahogyan azt tervezték.

– A napokban videózunk, így még mi, játékosok csak az eredményt láttuk. Annyit viszont le lehet szűrni, hogy sok gólt kaptak, sokat is rúgtak. Utóbbit mi, védők megpróbáljuk minimalizálni, de mivel sok gólt kaptak hazai pályán, valószínűleg sebezhető a védelem, ezekre a gyengepontokra próbálunk fókuszálni – részletezte Mészáros Márk.

Tavaly augusztusban, még a bajnokság elején a Spartacus 3-0-ás vereséggel küldte haza az Előrét, azóta mindkét csapat játékosállománya nagymértékben változott. A lilák vasárnap javítanának, így a három pont megszerzése a céljuk. A csapat asszisztens edzője hangsúlyozta, hogy a Vasas elleni mérkőzésen az első húsz percet leszámítva jól játszottak, így összeségében megérdemelték a döntetlenért járó egy pontot.

 

 

– Az ősszel a Nyíregyháza ellen nem sikerült jó mérkőzést játszanunk, ezért maradt bennünk egy kis hiányérzet. Készülünk rájuk, szeretnénk az első tavaszi, hazai mérkőzésünkön itthon tartani a három pontot. Ismerjük a Nyíregyháza erősségeit és gyengeségeit – mondta kérdésünkre Kincses Ádám.

A Békéscsaba 1912 Előre és a Nyíregyház Spartacus FC mérkőzése vasárnap 14 órakor kezdődik a Kórház utcai stadionban. A találkozót kedden 21 órától felvételről láthatják a 7.Tv-n.

 

Galéria

További programok »

FEL